Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en forstørret hjerte

Symptomene på en forstørret hjerte, eller kardiomegali, kan variere fra hjertebank til panikkanfall til hjertesvikt. En forstørret hjerte er ikke å forveksles med begrepet "idrettsutøver hjerte", som er større enn normalt som et sunt resultat av aerob trening. I en forstørret hjerte, kan muskelvegger enten bli fortykket fra å måtte jobbe hardere, eller svekket av hjertesykdom. Mer spesifikt, noen mulige årsaker er som følger: overkompensasjon for høyt blodtrykk, utvidelse av blodårer, og skade på hjertemuskelen fra mangel på blod (hjerteinfarkt).

Hvordan diagnostisere en forstørret hjerte

•  Se en kardiolog for en kiste X-ray, noe som kan vise om hjertet er overdimensjonert i forhold til omkringliggende organer.

Få et elektrokardiogram (EKG). Med en EKG, kan pulsmålere festet på huden oppdage rytmeforstyrrelser i din hjerterytme.

Få en ekkokardiogram. Ved hjelp av lydbølger, legen din kan image de indre hjertekamrene for å se hvilke kamrene er forstørret. Dette gjør det mulig for legen å skille mellom mulige årsaker, for eksempel høyt blodtrykk eller skadet muskel.

Motta blodprøver. Legen kan bruke enkelte tester for å se etter stoffer i blodet som kan tyde på en forstørret hjerte. For eksempel frigjør skadet hjertevev spesifikke enzymer, slik som troponin. En annen mulig tegn er oppbygging av amyloid i hjertet (amyloidose). Blodprøver kan også se etter andre forhold som produserer symptomer som ligner på dem man ser i kardiomegali.

Få en hjertekateterisering. I denne prosedyren, setter legen et kateter, eller tynt plastrør, gjennom en arterie i lysken opp til hjertet, slik at hun skal utføre flere tester. Ved å sette inn en trykkmåler, kan hun ta avlesninger i ditt hjerte. Hun kan også utføre koronar angiografi, hvor et fargestoff er synlig for en ekstern røntgenkamera injiseres og røntgenbilder av hjertet tas som fargestoff strømmer gjennom hjertet. Legen kan også ta en biopsi prøve å finne ut tilstanden på hjertemuskelen.