Digidexo.com

Mikrovaskulær sykdom Symptomer

Koronar mikrovaskulær sykdom, også kjent som små kar sykdom, er en tilstand som kjennetegnes ved de små blodårene i hjertet blir smalere. Sykdommen er vanligere hos kvinner og hos personer med diabetes. Sykdommen kan være vanskelig å oppdage, men er mulig å behandle.

Årsaker

Mikrovaskulær sykdom oppstår når de små skip innen ditt hjerte ikke utvide mens du er aktiv. Normalt disse blodårene vil utvide under aktivitet for å tillate mer oksygen i blodet ditt. Når disse små fartøy ikke kan utvide tilstanden kalles endothelial dysfunksjon.

Brystsmerter Symptomer

Den vanligste symptom på mikrovaskulær sykdom er brystsmerte og ubehag. Du kan oppleve en klemme smerter i venstre eller sentral del av brystet. Denne smerten kan være assosiert med smerter i kjeve eller venstre arm. Du vil vanligvis legge merke til disse symptomene når du er aktiv som å gå eller gå i trapper. Stress kan også føre til symptomer.

Andre symptomer

Andre symptomer på mikrovaskulær sykdom inkluderer kortpustethet, svetting, følelse ør, kvalme, oppkast og ubehag i nakke, skulder, mage og øvre del av ryggen. Mikrovaskulær sykdom symptomer ligner koronar hjertesykdom, så hvis du har blitt behandlet for koronar hjertesykdom og har fortsatt de samme symptomene, kan årsaken være liten kar sykdom.

Diagnose

Et elektrokardiogram vil oppdage eventuelle uregelmessige hjerteslag, noe som indikerer trange eller blokkerte arterier. En CT-angiografi eller MR vil vise bilder av arterier i hjertet ditt, og legen din kan avgjøre om de er smalere eller blokkert.

Behandling

Behandling for mikrovaskulær sykdom vil innebære medisiner for å stoppe eller reversere innsnevring av små fartøy i hjertet. Statin medisiner kontrollere kolesterolet buildup i arteriene og kan behandle skadede skip. ACE-hemmere senker blodtrykket og bidra til å utvide blodkar slik at blod kan strømme mye enklere. Aspirin tas daglig forebygger blodpropp og kan avskrekke et hjerteinfarkt. Diskuter aspirin behandling med legen din først som det kan forstyrre andre medisiner du kan ta. Kirurgi er vanligvis ikke et alternativ på grunn av den lille størrelsen på blodårene.

Forebygging / løsning

Mens det er ingen bestemt måte å unngå mikrovaskulær sykdom, kan du redusere risikofaktorer. Tren minst 30 minutter om dagen fem dager i uken og spise en diett rik på hjerte-sunn mat som fisk, nøtter, frukt og grønnsaker. Redusere saltinntaket, som overflødig natrium i kosten kan føre til høyt blodtrykk. Ha blodtrykk og kolesterol kontrolleres regelmessig og redusere stress i livet ditt så mye som mulig.