Digidexo.com

Om vitaminer som forårsaker rektal blødning

Om vitaminer som forårsaker rektal blødning


En kvalifisert lege er i stand til å diagnostisere de mange årsaker til rektal blødning, noen seriøse og noen ganske vanlig. Diagnoser kan være alt fra smertefulle hemoroider til tykktarmen eller endetarmskreft, og leger er opplært til å finne og behandle årsakene. Men mange leger er uvitende om at visse felles kosttilskudd og vitaminer kan forårsake eller forverre rektal blødning.

Betraktninger

Blodig avføring er en urovekkende syn som millioner av mennesker står overfor hver morgen. Selv friske mennesker som trener regelmessig, spise næringsrik mat og ta daglige vitaminer kan bli overrasket over å finne blodflekker i toalettskålen. Blant de mulige forklaringer vil være at deres legemer reagerer på innføring av visse kosttilskudd eller vitaminer som kan forårsake rektal blødning.

Effekter

Flere over-the-counter vitaminer og urte rettsmidler inneholder blodfortynnende egenskaper som kan produsere utseendet av blod i toalettet. Blant dem er vitamin E, kjent for sine hjerte-sunn krav. En daglig dose er tenkt å beskytte det vaskulære systemet og bidra til å forhindre kreft med sunn antioksidant fordeler. Imidlertid kan vitamin E sammen med hjerte reseptbelagte blod-tynner som Coumadin raskt føre til et anfall av rektal blødning, og mange leger er uvitende om sammenhengen.

Betydning

Aspirin kan være en annen årsak til rektal blødning. Selv aspirin er viden tenkt som en gunstig medisin med få bivirkninger, det er også godt kjent for sine blodfortynnende egenskaper. Millioner av helsebevisste forbrukere vil komme en aspirin hver dag uten å konsultere lege for å finne ut om det er trygt å gjøre det.

Populære i dag med over-50 mengden er et stoff som kalles Ginkgo biloba. Denne gamle supplement har antikoagulerende egenskaper som antas å øke blodtilførselen til hjernen, lungene og andre organer, samt å øke seksuelle dyktighet. I sjeldne tilfeller Ginkgo biloba har vært kjent for å forårsake diaré, kvalme og oppkast, og folk tar Ginkgo biloba sammen med andre blodfortynnende kosttilskudd eller medisiner kan øke risikoen for rektal blødning og blod clotting lidelser.

Misforståelse

Hvitløk kapsler blir mye spioneringen i dag som en naturlig antibiotika og en vesentlig bidragsyter til å senke kolesterolnivået. Men hvitløk, også kan føre til at blodfortynnende symptomer på rektal blødning. Det anbefales at de med blødningsforstyrrelser og folk med blodig avføring unngå hvitløk kosttilskudd helt.

En annen gjerningsmann for blodig rektal utflod kan være store doser av vitamin C. Det er vanlig for influensa og kalde lider å ta mega doser av vitamin C, og deretter oppleve magesmerter, kvalme, oppkast og blødninger fra endetarmen. Snarere enn å ignorere disse symptomene som en naturlig effekt av forkjølelsesvirus, kutte dosen av vitamin C kan gi lindring og til slutt eliminere rektal blødning.

Advarsel

Muligheten for en alvorlig sykdom må alltid være helt utelukkes før skylde vitaminer som en direkte årsak til rektal blødning. Akutte fysiske symptomer som store mengder blod i avføring, blodig oppkast eller alvorlige kramper eller magesmerter er viktige signaler om at det er på tide å søke hjelp hos en lege. Men sperring noen fysisk sykdom eller sykdom, er det mulig at rektal blødning kan være forårsaket av overdreven bruk eller misbruk av vitaminer.