Digidexo.com

Matvarer for å unngå med Barretts øsofagus Sykdom

Når esophageal foring blir skadet av sure oppstøt, kan erstatte det kroppen med en unormal en tilsvarende tarmslimhinnen. Denne prosessen er kjent som intestinal metaplasi, og resulterer i en tilstand som vanligvis kalles Barretts øsofagus. Det nye belegg synes å være en beskyttende mekanisme fordi det motstår magesyre bedre enn normal foring, men det kan føre til ytterligere informasjon om helse komplikasjoner. Å gjøre visse diett endringer kan bidra til å stoppe ytterligere skade.

Årsak

Barretts øsofagus vanligvis er diagnostisert hos pasienter med gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) som har opplevd år med kronisk halsbrann. Magesyre jevnlig sikkerhetskopiering i personens spiserør slutt skader den følsomme slimhinnen.

Betydning

Lidelsen har ingen symptomer og kan bare bli diagnostisert med en biopsi, hvor en lege kan anbefale til folk som opplever kronisk halsbrann for lange tidsrammer. Barretts øsofagus kan føre til esophageal kreft.

Fett og oljer

Unngå fettrike matvarer kan bidra til å forhindre halsbrann og ytterligere skade. Høy-fett matvarer inneholder fett kjøtt som bacon, vanlig kjøttdeig og fjærfe med huden; helmelk og hele melkeprodukter; og enkelte bearbeidede matvarer som stuinger og pai. Pasienten med Barretts øsofagus bør unngå å spise oljer unntatt olivenolje.

Vanlige Triggers

Noen matvarer og drikkevarer er vanlige triggere for halsbrann. De omfatter alkohol, koffeinholdige drikker, kullsyreholdige drikker, sitrusfrukter, stekt mat, peppermynte, rå løk og tomater.

Prevalens

Om 1 prosent av voksne i USA har Barretts øsofagus. Hvit og spanske menn har høyest risiko.