Digidexo.com

The Fat Cell Theory

The Fat Cell Theory


Ifølge Centers for Disease Control, to tredeler av amerikanerne er overvektige eller fete. Fra 2003 til 2004 alene, estimerte fedme i Amerika økte med 0,8 prosent. Med andre ord, 3 millioner flere mennesker ble overvektige i ett år. Noen forskere mener at grunnen til at amerikanerne ikke kan miste vekt har å gjøre med antall fettceller de genererte oppveksten.

The Fat Cell Theory

Det bør ikke være noen overraskelse at våre viktigste fysiologiske utviklingen skje når vi er barn. Fettcellene (eller "adipocytter") sprer i tre faser: i de to første årene av livet; når barnet er ca 7 år gammel; og i ungdomsårene. The Fat Cell Theory forklarer at når vi er ferdige å vokse, har vi ikke lenger produsere mer fettceller. Når voksne få vekt, fettceller bare vokse. Voksne som var slankere som barn vil ha færre fettceller å utvide enn de som ble overfed under de avgjørende fett-celle-vekst år.

Vitenskapelige funn

Forskere ledet av Dr. Kristy Spalding ved Karolinska Institutet i Sverige først fastslått at barn og unge produsere nye adipocytter, men voksnes tallene holdt seg konstant. For å finne ut om voksne kunne eliminere fettcellene under ekstreme forhold, målt Spalding antall fettceller i alvorlig overvektige pasienter som gjennomgikk gastric binding kirurgi. Selv mage bindende pasienter mistet store mengder vekt, deres antall fettceller bodde det samme som før operasjonen.

Hyperplastiske og Hypertrofisk Fat Cells

Når et barn spiser for mye mat, hans fettcellene hovne opp før de er fylt til kapasitet. Da hans adipocytter kan holde ikke mer, begynner han å produsere mer fettceller. Et høyt antall fettceller som er kjent som "hyperplastiske fedme." Selv om dette barnet mister vekt før han er utvokst, er han fast med de ekstra fettceller - og dermed en større kapasitet til å lagre fett - for alltid. Siden voksne som blir overvektige kan ikke produsere mer fettceller, deres adipocytter rett og slett utvide for å huse de ekstra kaloriene. Tilstanden til å ha forstørret fettceller som er kjent som "hypertrofisk fedme" ("hypertrofi" betyr "overdreven vekst").

Kritikk av Fat Cell Theory

Ikke alle forskere kjøpe inn i Fat Cell Theory. Ideen om at fett barn gjør fete voksne er for enkelt og forklarer ikke hvorfor noen mennesker opp i vekt senere i livet, ifølge enkelte forskere. Tolkningen at kroppen fett er forhåndsbestemt fraråder personlig ansvar for å følge en fornuftig diett og treningsprogram. Siden Spalding forskning for 30 år siden, har lite forskning er gjort for å bekrefte hennes funn.

Konklusjon

Hvorvidt Fat Cell Teori er korrekt eller ikke, er det fortsatt mulig å krympe fettcellene (og livlinjen) gjennom en kombinasjon av riktig kosthold og mosjon. Mennesker utviklet seg til å holde på fett for beskyttelse mot kulde og sult, så det vil ta tålmodighet og endringer i livsstil å overstyre biologi og permanent miste fett. Som blir sagt, har mange amerikanere klart å miste store mengder vekt og holde den av med hardt arbeid. Snakk med legen din for å finne et vekttap program som fungerer for deg.