Digidexo.com

Magesyre Therapy

Saltsyre, også kjent som magesyre, er nødvendig for å hjelpe til i fordøyelsen av mat du spiser. Ventiler holde magesyre og fordøyelsesvæsker fra lekker ut i spiserøret. Flere terapier har vist seg vellykket i å lindre tilstander som oppstår når svekket eller dårlig fungerende klaffer forårsake lekkasje av magesyre, og den brennende følelse referert til som halsbrann. De tre mest kjente forholdene er acid reflux, Gerd og galle reflux.

Årsaker

Spiserøret er et rør som strekker seg fra munnen til magen. Den esophageal ventilen skiller spiserøret fra magen, og forblir lukket, bare å åpne for å la maten til å passere gjennom. Ved hjelp av en bølge-lignende bevegelse, muskler i veggen av spiserøret flytte maten ned i magen. Gravity og svelger også bistå i passasjen av mat gjennom spiserøret.

Saltsyre kan tilbakeløp (back up) i spiserøret på grunn av en defekt esophageal ventil. Over tid, kan acid reflux forverres og utvikle seg til en mer alvorlig form for dette problemet kjent som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Bile er et fordøyelsesvæske som produseres av leveren, lagres i galleblæren og slippes inn i tynntarmen når det er nødvendig for å hjelpe i fordøyelsen av fett. Den pyloric ventilen er en muskel separering magen fra tynntarmen. Under fordøyelsesprosessen, åpnes denne ventil for å la maten til å forlate magen og passerer inn i tynntarmen. Som det fremgår av Mayo Clinic, hvis ventilfeil, galle refluxes inn i magen slik at den blir betent. Når galle ryggen opp fra magesekken til spiserøret, kan det føre til brenning i brystet og halsen også. Terapi er litt forskjellig for acid reflux, Gerd og galle reflux, også kjent som gastritt.

Terapi for Acid Reflux

The Mayo Clinic anbefaler noen endringer i livsstil for å lindre acid reflux. Forbruker mindre måltider spises oftere bidrar til å unngå for mye press på esophageal ventilen, og dermed minske muligheten for syre backing ut av magen din. Heve hodet av sengen 6 inches å tillate tyngdekraften til å bistå i å holde syre fra refluxing er en annen måte å behandle dette problemet. Propping deg opp på puter ikke fungerer så godt fordi hele kroppen, ikke bare den øvre halvdel, må vinkles nedover for dette alternativet for å fungere. Spise før du går til sengs er ikke anbefalt fordi når du legger deg ned kroppen din er vertikal og gravitasjon kan ikke bidra til å holde syre i magen din mens du er i denne posisjonen.

Noen matvarer kan føre til en økning i magesyre. Koffein, sitrusfrukter og juice, tomater, sjokolade, brus, og alkohol er blant de skyldige. Aspirin og ibuprofen kan ha samme effekt. Unngå disse matvarene og medisiner er avgjørende for å lykkes med magesyre terapi.

For ytterligere lettelse, anbefaler Mayo Clinic over-the-counter medisiner som tums, syrenøytraliserende, eller Tagamet HB og Pepcid AC, H-2-reseptorblokkere som senker utskillelsen av syre. The Mayo Clinic antyder også Prilosec OTC, en protonpumpehemmer å blokkere syre produksjon og bidra til å helbrede vev i spiserøret skadet av syre reflux.

Terapi for GERD

Terapi for GERD er lik behandlingsanbefalinger for acid reflux. Legen din kan forskrive medisiner som ligner på de over-the-counter medisiner som er nevnt ovenfor, men mer potent i styrke. Men som nevnt av National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC), vedvarende eller forverret halsbrann kan kreve medisinske tester. En øvre endoskopi er en av testene, og det kan som regel utføres i legens kontor. Du vil bli lett bedøvet og en tynn slange vil bli satt inn i deg halsen for å gjøre det mulig legen din for å undersøke spiserøret for mulige skader forårsaket av GERD. Dette vil hjelpe i valg av medisiner for å behandle din tilstand. Hvis tilstanden din forverres eller ikke svarer positivt på medisiner, kan et kirurgisk inngrep være nødvendig å stramme muskelen som styrer esophageal ventilen.

Terapi for galle reflux

Livsstilsendringer for galle reflux er lik de som er anbefalt av Mayo Clinic for acid reflux, men også begrensende fet mat, vekttap hvis du er overvektig, og stressreduksjon ved å utnytte meditasjon eller dyp pust til å fremme en mer avslappet tilstand. Røykeslutt er anbefalt for sure oppstøt og galle reflux.

Reseptbelagte medisiner for å få fart på fordøyelsen og redusere mengden av tid mat tilbringer i magen kan være foreskrevet av legen din, som det fremgår av Mayo Clinic. Andre medisiner som kan være nyttig i behandling av galle reflux inkluderer protonpumpehemmere som Nexium og Prevacid brukes til å blokkere syreproduksjon i syre reflux.

I henhold Mayo Clinic, ett av de kirurgiske alternativer tilgjengelige for å behandle reflux galle innebærer reruting galle til en nedre del av tynntarmen, slik at den tilbakeløpskokende i magen.