Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på en Subconjunctival Blødning

Hvordan gjenkjenne symptomer på en Subconjunctival Blødning


Noen ganger kan en person kan blø i mellom det hvite i øyet og øyets ytre membran. Dette er en subkonjunktival blødning. Det kan være en veldig skremmende ting å se, men vanligvis er det ikke noe å bli skremt om. Imidlertid er det viktig å gjenkjenne symptomer på en subconjunctival blødning ikke å forvirre den med noe mer uhyggelig. Les videre for å lære å diagnostisere en subconjunctival blødning.

Hvordan gjenkjenne symptomer på en Subconjunctival Blødning

•  Se i speilet og undersøke øynene dine nøye. Hvis en del av det hvite i øyet er lyse rødt, kan du ha en subconjunctival blødning. Det kan bare være en liten prikk i et hjørne eller hele øyet kan være rød.

Feel rundt øyet for å fastslå om det er noen betydelig smerte. Med en subconjunctival blødning, bør det ikke være noen smerte. Lett irritasjon eller ubehag kan være normalt, men hvis det er noen smerter, kontakt lege.

Test din visjon. Dette er bare i tilfelle tilstanden er mer alvorlig enn det ser ut. Synet ditt bør være uendret. Men hvis synet ditt er berørt, er det sannsynligvis en annen årsak i tillegg til subconjunctival blødning.

Sjekk opp på øyet over tid. Blødningen bør rydde opp i to uker uten behandling. Fargen på blødning kan endres fra rødt til gult, hvilket er normalt. Imidlertid bør øyet forbli lyse rødt etter to uker, bør du rådføre deg med legen din.

Administrer øyedråper eller kunstige tårer. Dette kan ikke gjøre blødningen gå bort, men det gjør ikke vondt, og det kan lindre irritasjon.

Hint

  • En subconjunctival blødning kan oppstå uten å utløse skader. Ofte skjer det under søvn, og er oppdaget i morgen. I noen tilfeller kan en sterk nyse eller hoste bryte en blodåre.
  • Det er ingen behandling for en subkonjunktival blødning. De fleste tilfeller løse seg selv over tid.
  • Ikke bruk aspirin eller andre blodfortynnende. Mest sannsynlig, vil ingenting negativt skje, men ved hjelp av en blod tynnere når de opplever en blødning problemet er ikke smart, da det kan føre til alvorlige komplikasjoner.
  • Dersom du har tilbakevendende subjunctival blødninger, eller hvis du har symptomer i begge øynene, kontakt lege umiddelbart.
  • I tilfelle av spedbarn, kan subconjunctival blødninger være ett av de tegn på skjørbuk, et vitamin C-mangel.
  • Erkjenne at subconjunctival blødninger kan oppstå fra tid til annen hos eldre, som blodårene blir lett skadet. Men hos eldre, er tilstanden fortsatt ikke veldig farlig, og bør klare seg på egen hånd.