Digidexo.com

Hva grønnsaker og frukt inneholder mest sukker alkohol?

Hva grønnsaker og frukt inneholder mest sukker alkohol?


Sukkeralkoholer, for eksempel sorbitol og xylitol, er naturlig forekommende i mange frukter og grønnsaker. De blir lagt til visse godteri, desserter og andre produkter som kunstige søtningsmidler fordi de inneholder færre karbohydrater enn vanlige sukker. Frukt og grønnsaker som inneholder høye nivåer av sukker alkoholer er også lavere i kalorier, og er derfor mer attraktive for dietetiske grunner.

Epler

Ifølge US Apple Association, epler er en av de sunneste fruktene du kan spise, og de er også høy i sukker alkoholer, spesielt sorbitol. De inneholder også fruktose og sukrose, som er tradisjonelle sukkerarter, men den høye fiberinnhold bidrar til å regulere blodsukkeret for de med diabetes. Sorbitol gir ca 60 prosent sødme i forhold til sukrose.

Corn

Xylitol er en type sukker alkohol lettest finnes i mais. Det er ofte ekstrahert fra mais og brukes som et søtningsmiddel til smaken andre produkter, som for eksempel bakte varer og tyggegummi, men det kan også finnes i en typisk maiskolbe. Corn også inneholder kalium og protein.

Ananas

Selv mannitol og andre sukkeralkoholer har vært knyttet til mage ubehag, ifølge American Diabetes Association, vanligvis produserer det ingen negative effekter dersom det tas i små mengder. Mannitol er funnet i ananas i store mengder og gir mellom 50 og 70 prosent sødme i forhold til sukker.

Gulrøtter

Gulrøtter er en annen kilde til optimal mannitol, så vel som andre næringsstoffer. Siden gulrøtter kan brukes i en rekke forskjellige retter, fra supper og gryteretter til veggie plater og salater, er de en fleksibel kilde sukkeralkoholer.

Plommer

Sorbitol kan finnes i plommer, som også inneholder sukrose, fruktose og glukose. Plommer er gode kilder til vitaminer og mineraler og inneholder færre karbohydrater enn mange andre frukter. Av denne grunn er de vanlige i diabetiske dietter.