Digidexo.com

Liste over matvarer med de høyeste nivåene av lykopen

Liste over matvarer med de høyeste nivåene av lykopen


Lykopen er en antioksidant som hjelper rense kroppen for skade forårsaker frie radikaler, bidrar til å hindre for tidlig aldring, bremse celleskader, forsterke immunforsvaret og redusere risikoen for å få visse typer kreft. Dessverre lykopen ikke er produsert av kroppen selv, så du må innlemme lykopen-rik mat i kostholdet ditt for å få de mange fordelene som denne fantastiske antioksidant kan gi.

Tomater

Tomater er en veldig lykopen-rik mat og sannsynligvis den mest kjente kilde av den. Tomat produkter er lett tilgjengelig på markedet i en rekke former. Du kan konsumere dette frie radikaler sprengnings frukt som saus, suppe, saft, salat dressing, soltørket, lapskaus, salsa, ketchup, og selvfølgelig nystekte skiver. Varme tomater vil hjelpe til med absorpsjonen av lykopen inn i kroppen. Blanding av en sunn fett, slik som olivenolje, og denne fettløselige antioksidanter vil også hjelpe absorpsjon.

Vannmelon

Lykopen er det som gjør vannmelon rødt. Vannmelon er svært rik på lykopen, kalium, samt vitamin A og C. Det gjør også for en stor fett gratis, tørsteslukkende snack.

Grapefrukt

Grapefrukt får også sin rike farger fra lykopen. Denne frukten er fullpakket med lykopen og er også en god kilde til vitamin C. Dette er en god lav kalori måte å starte dagen.

Aprikoser

Aprikoser er et annet alternativ for kosttilskudd som omfatter lykopen inn i kroppen. Disse fruktene også er en god kilde for fiber, vitamin C og beta-karoten.

Red Peppers

Dette er en annen grønnsak som får sin røde farge fra lykopen. Det er en mindre mengde av lykopen som finnes i denne grønnsaken i forhold til tomater, men det er fortsatt et godt valg for å legge i kostholdet ditt.

Asparges

Å spise nylaget eller frosne asparges vil hjelpe innlemme en liten dose av lykopen. Asparges er en sunn grønt alternativ, som det er en grønnsak som ikke holder plantevernmiddel rester også.

Gulrøtter

Du kan konsumere rå gulrøtter eller gulrot juice for å få en liten dose av lykopen fra denne kalorifattig mat. Lagt fordelene med betakaroten og vitamin A er pakket i disse deilige oransje grønnsaker.