Digidexo.com

Liste over Høyeste Fiber matvarer for

Liste over Høyeste Fiber matvarer for


Fiber er en del av plante-baserte matvarer som kroppen ikke kan fordøye eller absorbere. Fiber kommer i to former, løselig og uløselig, og har flere viktige helsefordeler, inkludert å hjelpe hjelper fordøyelsen i kroppen din og bidra til å legge bulk til avføring. I tillegg opprettholde en diett som er høy i fiber kan bidra til å senke risikoen for diabetes og hjertesykdommer, ifølge Mayo Clinic.

Bran

Bran, som er ofte funnet i mange frokostblandinger, er lastet med fiber, med 20 gram per 1 kopp servering. Spise en kopp kli frokostblanding hver dag er en av de beste måter å innlemme mer fiber i kostholdet ditt.

Beans

Bønner er en annen god kilde til fiber. Linser er en billig og god kilde til kostfiber, med hele 15 gram per 1 kopp servering. Svarte bønner har også 15 gram per 1 kopp servering. Nyre bønner og lima bønner begge inneholder 13 gram fiber per 1 kopp servering.

Havregryn

Havregryn er ansett som en sunn frokost alternativet på grunn av sin høye fiberinnholdet. 1 kopp med havregryn har 12 gram fiber.

Grønnsaker

Grønnsaker er neste på listen over høyeste fiber matvarer. Avokado, som også kan betraktes frukt, har 12 gram fiber i hver mellomstore avocado. Erter er en annen stor kilde til fiber, med 8 gram per 1 kopp servering. Grønne bladgrønnsaker er også en stor kilde til fiber. Kale, for eksempel, har 7 gram fiber per 1 kopp porsjon. Winter squash og søtpoteter begge har 6 gram fiber for hver 1 kopp servering.

Frukt

Frukt er en utmerket kilde til fiber. Bringebær topper listen over high-fiber frukt, med åtte gram fiber for hver 1 kopp servering. Neste er grapefrukt, som har 6 gram fiber for hver 1/2 grapefrukt. Epler og pærer har begge fem gram fiber per 1 kopp servering og jordbær, blåbær og bananer hver har 4 gram fiber for hver 1 kopp servering.

Brød, pasta og ris

Hele korn som hele hvete brød, fullkorn pasta og brun ris er gode kilder til fiber. En halv kopp brun ris har 4 gram fiber; en halv kopp fullkornspasta har 3 gram fiber per 1/2 kopp servering; og 1 skive grovbrød har 2 gram fiber.