Digidexo.com

Næringsstoffer i Kidneybønner

Næringsstoffer i Kidneybønner


Kidneybønner er en av disse beskjedne matvarer som ingen fantasier om eller betaler ekstra for i restauranter. Men de er en fantastisk mat. De er billig, spesielt i tørket form, og finnes i nesten alle kulturer rundt om i verden. Når du vet hvor næringsrik de er du vil holde kidneybønner lager i pantry.

Analyse

En kopp nyrebønner er høy i god kvalitet protein (inneholdende 15 g, i henhold til USDA National Nutrient Database), fiber (11 g) og sunne karbohydrater (40 g). Denne porsjon gir porsjoner av folat (230 mcg), vitamin K (15 mcg), tiamin (0,283 mg), jern (4 mg), magnesium (74 mg), fosfor (244 mg), kaliumkarbonat (717 mg) og mangan (0,761 mg). Nyre bønner inneholder nesten ikke fett (mindre enn 1 g), natrium (2 mg) eller kolesterol.

De kan også inneholde spormineraler, slik som molybden, som er nødvendig for biologisk nitrogenfiksering og bidrar til å avgifte kroppen fra svovelprodukter som brukes i konserveringsmidler. En kopp av disse bønner inneholder mer enn det daglige anbefalte inntak av dette mineralet.

Helse Fordeler

Ifølge Mayo Clinic, er kidneybønner 'fiberinnholdet alene gunstig av flere grunner. Fiber hjelper dempe kaloriinntaket fordi det holder deg mett; løselig fiber reduserer kolesterolet og bremser utgivelsen av insulin, og dermed hjelpe diabetikere hindre blod-sukker toppene.

Sunn Kilder

Kidneybønner er allment tilgjengelig, men vet hvilke kilder er sunneste. Hermetikk er utsatt for høye temperaturer og ofte inkluderer salt og andre smakstilsetninger. Hvis du kan finne en hermetisert rekke kidneybønner uten salt, vil det gjøre i en klemme. Det beste, og billigste, er kidneybønner tørket. Ingenting ble lagt til dem, og du rekonstituere dem lett med vann.

Gass Forebygging

En av de åpenbare bivirkninger av spise bønner er den resulterende gass. Noen av naturlig sukker i bønnene brytes ned av bakterier i fordøyelseskanalen. Den resulterende gassen kan unngås eller reduseres ved å drenere bønnene deres bløtlegging og koking vann før du bruker dem i en skål. Også aldri legge noe salt eller syre til kokevannet av bønner inntil de er myke.

Forberedelse

Fordi nyre bønner er lav i fett, karbohydrater og natrium, unngå å legge disse stoffene til oppskrifter når du koker med kidneybønner. Noen sunne oppskrifter inneholder kalkun chili, nyre bønne burgere, syltet bønne salat, nyre bønne hummus og bønne-og-tomat lapskaus. Barna vil elske å spise dem som det er med sine fingre på grunn av bønner 'lys rød farge og morsom form.