Digidexo.com

Informasjon om Lactobacillus Acidophilus

Mange har hørt Lactobacillus sporogenes referert til som "probiotika" eller "gode bakterier." Lactobacillus er en type mikroorganisme som mennesker spise og blir utsatt for på en daglig basis. Uten lactobacillus, vil mange typer matvarer ikke eksisterer; også, har studier vist at Lactobacillus spiller en viktig rolle i å holde mennesker friske. Lær om Lactobacillus og dens mange helsemessige bruksområder.

Identifikasjon

Lactobacillus sporogenes er mikroorganismer som lever i et surt miljø. De gir viktige næringsstoffer slik som vitamin K og laktase, en type enzym. De produserer også anti-mikrobielle stoffer som acidolin, lactocidin, bakteriocin og acidophilus som hjelper kroppen vår bekjempe sykdommer. Lactobacilli er gunstige bakterier som kan vanligvis finnes i menneske munnen, vagina og tynntarmen, samt på overflaten av mange planter.

Matproduksjon

Lactobacilli er avgjørende i produksjon og gjæring av visse typer meieriprodukter og andre matvarer. Fermentering er en prosess som har vært brukt i mange år å konservere mat. Ved fremstilling av ost, for eksempel, lactobacilli bakterier bryter ned laktose (hoved sukker) i melk, etterlater melkesyren. Melkesyre er det gjærer melk, skaper ost. Denne prosessen er også brukt i produksjon av yoghurt, saurkraut og spekemat.

Medisinsk

Lactobacillus bakterier har mange medisinske anvendelser også. Når denne bakterier anvendes for medisinske formål, er de henvist til som "probiotika". Probiotika finnes i mange typer populære yoghurt, som kan bidra til å regulere fordøyelsessystemet. Også, ifølge Mayo Clinic, Lactobacillus acidophilus vaginale stikkpiller har blitt brukt som en vellykket behandling for bakteriell vaginose.

Dosering

Lactobacillus kan tas i mange forskjellige former: supplement piller, yoghurt, drikke og stikkpiller. Voksne som er 18 år og eldre anbefales å ta minst ett til 10 milliarder levende melkesyre en dag. Populære probiotiske yoghurter inneholder vanligvis rundt en million levende laktobasiller. Hvis mer laktobasiller forbrukes enn anbefalt dose, kan mild magesmerter oppstå. Hos barn under 18 år, kan visse antibiotika ødelegge viktige bakterier som hjelper på fordøyelsen. En fjerdedel av en teskje av noen butikk-kjøpte probiotisk yoghurt er den anbefalte dosen for barn å fremme fordøyelsen helse.

Bivirkninger

Når det tas i riktig dosering, gir Lactobacillus acidophilus svært få negative bivirkninger. To av de vanligste bivirkningene som til slutt gå bort er milde magesmerter og gass. Noen folk som er laktoseintolerante eller har laktose allergi kan føle ubehag etter å ha spist melkeprodukter som har Lactobacillus acidophilus i dem. I noen studier, ifølge Mayo Clinic, kvinner som har brukt Lactobacillus stikkpiller klaget over vaginal brenning. Dessuten er folk som har svekket immunforsvar frarådes inges laktobasiller, siden alvorlige infeksjoner kan oppstå.