Digidexo.com

Hva skjer hvis du Tilfeldigvis spise gluten på en glutenfri diett?

Hva skjer hvis du Tilfeldigvis spise gluten på en glutenfri diett?


Det er for tiden anslått at 8 prosent av USAs befolkning lider av gluten intoleranse og om lag 15 til 25 prosent av forbrukerne ser for glutenfrie produkter. Dette inkluderer de som utforsker en glutenfri diett for ikke-medisinske grunner. Cøliaki, som forekommer i om lag 1 prosent av befolkningen, er den mest alvorlige formen for gluten intoleranse og krever en glutenfri diett. De som lider av andre former for gluten intoleranse, slik en ikke-cøliaki glutenintoleranse, vil også finne en glutenfri diett for å være svært gunstig for helsen deres.

Gluten intoleranse og cøliaki: Hva er forskjellen?

Cøliaki har nylig blitt beskrevet som en autoimmun reaksjon oppstår hos genetisk disponerte individer og produsere langsiktig skade på tynntarmen. På den annen side er ikke-celiac gluten følsomhet ikke en autoimmun respons; Derfor, er den tynntarmen fri for enhver langtidsskader. I begge disse lidelser, utelukkelse av glutenholdige korn fra dietten forblir den eneste tilgjengelige behandling. I alle former for gluten intoleranse, spise gluten utløser et varierende sett av fysiologiske symptomer.

Kjenn symptomene på gluten intoleranse

Selv forbruker en svært liten mengde gluten kan gjøre noen som skal følge en glutenfri diett veldig syk. I motsetning til en anafylaktisk reaksjon på en allergi mat, kan en reaksjon på gluten ikke skje med en gang, og kan variere basert på den enkeltes alder, kjønn og varighet og omfang av sykdommen. Diaré, forstoppelse, luft, magesmerter og oppkast er vanlige reaksjoner noen med gluten intoleranse kan utvikle seg når de spiser gluten. Svakhet, vekttap, tretthet, hodepine, leddsmerter, "tåkete hjerne" og nummenhet er også vanlig, men mindre identifiserbar, symptomer. Visse tilstander slik som infertilitet, irritabel tarmsykdom, pubertets forsinkelse, og folat, sink og jern-svikt på grunn av atypiske former av gluten intoleranse kan også utvikle seg.

Langtidseffekter

Gluten-relaterte lidelser kan også resultere i forskjellige langtidseffekter, for eksempel en økt risiko for andre autoimmune sykdommer, slik som reumatoid artritt, systemisk lupus, psoriasis, og kardiomyopati. Ubehandlet cøliaki har også vært knyttet til økt forekomst av små tarm malignitet, adenokarsinom og enteropati-assosierte T-celle lymfom. Derfor er en glutenfri diett en instrumental del av å redusere, om ikke eliminere, forekomst av symptomer knyttet til gluten-intoleranse og deres langsiktige effekter.

Hva er en glutenfri diett?

En glutenfri diett er fri for alle glutenholdig korn - hvete, rug og bygg - og det er fortsatt gullstandarden for behandling av gluten-intoleranse. Havre, selv om naturlig fri for gluten, bør også bli eliminert i en glutenfri diett med mindre produktene er tilkjennegitt som "sertifisert gluten-fri." Dette er fordi de har en høy risiko for gluten forurensning under behandlingen. Til tross for de positive effektene av en glutenfri diett på helsen til de med gluten-intoleranse og andre påståtte helsemessige fordeler for glutenfri spise, er det ingen publiserte bevis for å støtte sine positive effekter på den generelle befolkningen. Derfor bør en glutenfri diett kun følges når det er medisinsk nødvendig.