Digidexo.com

Bruk av Silver som en Micronutrient

Sølv som en mikronæringsstoffer kan nøye manipuleres på forskjellige måter for å produsere gunstige resultater i mennesker og andre organismer. Sølv nanopartikler brukes i antibakterielle, antivirale og antisopp anvendelser. Sølv kolloider er tilgjengelig i supplement form, selv om bevis som støtter deres fordel er mangler, og risikoen involvert med bruk.

Antibakteriell

Nanopartikler av sølv viser antibakterielle egenskaper i laboratoriet når syntetisert i zeolitten (en krystallinsk, porøst aluminiumsilikat) struktur. De sølvpartikler er effektive i å drepe bakterier av både gram-negative (E. coli og Shigella dysentrie) og gram-positive (Staphylococcus aureus og meticillinresistente Staphylococcus aureus eller MRSA) varianter når den brukes til dyrkede agarer. Disse egenskapene er spesielt nyttige i biomedisinske anvendelser.

Antiviral

Sølv nanopartikler belagt med polyvinylpyrrolidon (PVP-belagt AgNPs) har blitt brukt ved nonctyotoxic (ikke skadelig for cellene) konsentrasjoner for å drepe og forhindre spredning av HIV-1-virus og andre virus. Sin søknad vist seg vellykket når det legges til aktuell, nonspermicidal gel. Sølvet befestet topisk gel brukt som en forbehandling til cervikal-området i ett minutt vil hindre den umiddelbare overføring av HIV-viruset og hvis forbehandlet i 20 minutter effekten vil vare i 48 timer.

Soppdrepende

Sølv nanopartikler har vært brukt i forskning angående soppangrep på koreansk eiketrær. Sølv nanopartikler viste seg å ha soppdrepende egenskaper, inhibering av veksten av soppen Raffaelea sp. i grader direkte samkjøre til doseringen nivåer. Når observert under et mikroskop, er sølv nanopartikler funnet å være skadelig for sopp hyfer (forgrening strukturer som er ansvarlige for vekst) og conidial spiring (produksjon av sporer).

Sølv kolloid Supplements

Sølv kolloider selges som kosttilskudd, men mangler betydelige vitenskapelige bevis backing de gunstige helsepåstander de markedsføres under. Det er bevis som indikerer at bruken av sølv kolloider i over-the-counter supplement form kan resultere i toksiske nivåer av sølv i kroppen over tid. Noen assosierte symptomer til sølv toksisitet er gråning av huden, hudirritasjon og i alvorlige tilfeller, nyreskader og beslag.