Digidexo.com

Hva type sukker er funnet i Sugar Cane?

Hva type sukker er funnet i Sugar Cane?


Sukkerrør er en av to viktige kilder til sukker, den andre er sukkerroer. Begge disse plantene produserer en sukker kalles sukrose, som er gullstandarden for søtningsmidler på grunn av sin ren smak og mangel på bitterhet. Denne sukker er lett absorberes i kroppen, noe som gjør det problematisk for noen mennesker. Rørsukker, er imidlertid foretrukket over sukkerrør for mange baking og koke anvendelser.

Molecular Structure

Sukrose er et disakkarid, eller todelte sukkermolekyl. Det består av et molekyl av fruktose, sukker mest utbredt i frukt og glukose, den enkle sukker kroppen bruker som brensel. Rørsukker er en noe mer kompleks karbohydrat enn rett fruktose eller glukose, men ikke er så komplisert som den stivelse som finnes i korn og rotfrukter, som er lange kjeder av molekyler. Den sukrose-molekylet er sammensatt av karbon, oksygen og hydrogen-atomer i en dobbel ringdannelse.

Sødme og glykemisk indeks

I sukker, jo mer kompleks molekyl, jo mindre søt produktet. Rørsukker er mer søt enn de komplekse karbohydrater som finnes i stivelsesholdige grønnsaker, men mindre søt enn enkle sukkerarter som honning og fruktose. Mengden av søthet, imidlertid ikke reflekterer blod absorpsjon. På glykemisk indeks, en måling av blodhastighet absorpsjon, rangerer rørsukker omtrent i midten av skalaen mellom glukose, som er absorbert umiddelbart, og fruktose som absorberes langsomt.

Sukrose i kroppen

Sukrose er funnet i mange steder, deriblant de fleste frukter og grønnsaker, men ikke i de konsentrerte mengder det er funnet i sukkerrør. Den sukrose funnet i raffinerte stokk og bete sukker oppfører seg annerledes i kroppen enn sukrose finnes i frukt og grønnsaker. Grunnen til dette er at raffinert rørsukker allerede er brutt i det minste formen: en sukrose-molekylet, og det er derfor umiddelbart absorberes i kroppen, forårsaker en "sukker pigg" eller økning i blod sukker. Dette har syke helseeffekter for diabetikere, som sukker-behandling systemer er mindre effektive. Naturlig forekommende sukrose er en del av en hel frukt eller grønnsak. Fiberen, komplekse karbohydrater og andre næringsstoffer spises sammen med frukt eller grønnsak forsinke absorpsjonen av sukrose og lette virkninger på kroppen.

Sugar Cane Versus Sugar Beets

Sukker utvinnes fra sukkerrør og sukkerroer er kjemisk identisk: både planter gi sukrose. Mange hjem og profesjonelle bakere imidlertid merke en forskjell når du arbeider med en type over den andre. Denne forskjellen er spesielt merkbart med brunt sukker. Tradisjonell brunt sukker er sukker som ikke har alle de melasse - et biprodukt av den utviklingsprosessen - tatt ut. Roemelasse er ikke noe folk er i stand til å spise, så brunt sukkerrør er "malt" med rørsukker melasse, og de to typer sukker presterer ulikt når bakt. Mens mindre opplagt for den gjennomsnittlige person, forskjeller i innhold av mineraler og behandling gjør at bakevarer laget med rørsukker og betesukker komme ut annerledes.