Digidexo.com

BMI Indikasjoner på Klinisk Underernæring

BMI Indikasjoner på Klinisk Underernæring


Din body mass index er et forholdstall mellom høyde og vekt som kan gi viktig informasjon om din generelle helse. BMI er ofte brukt for å vurdere fedme, men kan også indikere at en person er undervektig og muligens underernært. BMI vil imidlertid ikke gi informasjon om den spesifikke årsaken til underernæring eller spesifikke næringsstoffer som mangler i en persons kosthold.

BMI Basics

BMI beregnes basert på din høyde og vekt. Fordi muskler veier mer enn fett, kan BMI noen ganger være misvisende, og noen veldig muskuløse mennesker kan ha "overvekt" BMI tross for svært lav fett. Hvis du er klassifisert som undervektige på en BMI skala, kan du fortsatt ha overflødig kroppsfett, men trolig har svært liten muskel. Å være undervektig kan være like farlig som å være overvektig, så leger noen ganger bruker BMI for å vurdere om en person trenger for å få vekt.

BMI og Underernæring

Ifølge Storbritannias National Health Service, er folk med BMI mindre enn 18,5 anses undervektig, og folk med BMI under 20 er i faresonen for å bli underernært. Jo lavere BMI, jo mer sannsynlig er det at en person er underernært. Men BMI måler ikke maten en person spiser, og selv en person med en gjennomsnittlig eller høy BMI kan bli underernært. Et kosthold som bare består av fast food, for eksempel, kan føre til at noen raskt opp i vekt, men ville ikke gi tilstrekkelig næring for å forbli sunne. Følgelig er BMI kun en fremgangsmåte for å vurdere underernæring; en kombinasjon av symptomer og diett er nøkkelen for å diagnostisere tilstanden.

Klinisk Underernæring

Tegn på klinisk underernæring inkluderer lav energi, humørsvingninger, kuldefølelse hele tiden, vokser overflødig kroppshår, depresjon, diaré, konsentrasjonsvansker, besvimelse og hjertebank. Hvis en lege mistenker at du kan bli underernært, vil han be om maten du spiser, og kan vurdere deg å avgjøre om du har en spiseforstyrrelse. Hvis du har en lav BMI, men spiser et sunt kosthold, kan legen vurdere andre forklaringer, for eksempel en overaktiv skjoldbruskkjertel.

Behandling

Avhengig av graden av underernæring, må du kanskje jobbe med en ernæringsfysiolog for å utvikle et sunt kosthold. Kalori supplement drikker kan hjelpe deg opp i vekt og få viktige mikronæringsstoffer, og kalori-rike matvarer som nøtter og fisk kan hjelpe deg å få viktige makronæringsstoffer. Legen din kan også anbefale en multivitamin. Hvis du er undervektig, prøver å få vekt raskt er ikke generelt en sunn strategi. I stedet, akkurat som med vekttap, må du fokusere på å sakte forbedre kostholdet ditt slik at du får vekt over tid.