Digidexo.com

Virkningene av CO2 i blodet

CO2, eller karbondioksyd, spiller en viktig rolle i det menneskelige legeme til tross for å være et avfallsprodukt. Som luftveiene trekker inn oksygen, karbondioksid frigjøres fra kroppens celler. En reduksjon av karbondioksid ville resultere i en reduksjon av oksygen, som fører til potensielt dødelige tilfeller. For mye eller for lite karbondioksid kan også forstyrre normale kroppsfunksjoner.

Carbon Dioxide i normal funksjon

I normal lungefunksjon, oksygen og karbondioksid er begge ansvarlig for sunn funksjon. Som menneske tar pusten, blir oksygen trukket inn i lungene mens karbondioksid er utvist fra lungene. Karbondioksidet så gjennom lungekapillære blodbanen. I fravær av gassvekslings som oppstår i kroppen, mennesker ville ikke være i stand til å trekke inn oksygen til bruk i metabolsk aktivitet.

Carbon Dioxide Retention

I tilfeller av karbondioksid oppbevaring, også kjent som respiratorisk acidose, kroppen kan ikke fjerne så mye karbondioksid som den produserer. De som lider av denne tilstanden kan ha en blussende utseende, tretthet, forvirring eller apati, pusteproblemer eller rykninger muskler. En underliggende medisinske tilstanden er vanligvis ansvarlig for angrep av karbondioksyd oppbevaring. Drugs, oksygen eller mekanisk ventilasjon kan anvendes for å behandle tilstanden forårsaker karbondioksyd oppbevaring. Hvis venstre ubehandlet, sjokk, kunne respirasjonssvikt eller død føre.

Carbon Dioxide Mangel

Lave nivåer av karbondioksyd i blod, som kalles hypokapni, kan føre til fysiske forstyrrelser i kroppen også. Ofre kan rapportere en følelse av angst eller frykt, svimmelhet eller synsproblemer og bevisstløshet. Et lavt karbondioksidnivå hemmer blod fra å reise om kroppen, inkludert til hjernen. De som lider av hypokapni bør søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Forhold som påvirker nivået av karbondioksid

Det er flere forhold som kan føre til hyperkapni, overdreven karbondioksid i blodet, og hypokapni, mangel på karbondioksid. I hyperkapni, luftveissykdommer som astma, kan sykdommer i brystet, nerver eller muskler, eller beroligende midler som alkohol bidra til tilstanden. Fedme kan også spille en rolle. I hypokapni, kan ofre se utbruddet av symptomene på grunn av behandling av andre forhold, for eksempel høyt blodtrykk. Hypokapni kan også være forårsaket av hyperventilering.