Digidexo.com

Hva gjør Protein i nyrene Do?

Hva gjør Protein i nyrene Do?


Nyrene er samsvarende organer i kroppen med ansvar for rensing av blod og utstøter avfallsstoffer og overflødig væske. Proteiner og protein biprodukter samhandle med nyrene på flere måter.

Fakta

Nyrene behandle omtrent 200 liter blod hver dag, filtrere ut ca 2 liter i avfall og overflødig vann, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse.

Fordeling av Protein

Når man spiser mat som inneholder protein, kroppen bryter proteinet ned til aminosyrer som gjør enzymer og andre proteiner, ifølge Mayo Clinic. Men, ikke kroppen ikke lagrer ekstra protein, og unødvendige aminosyrer blir brutt ned og behandles av nyrene og leveren.

Amino Acid Avfall

Amino acid avfall kan skade strukturer av nyrene, og over tid dietter høy i protein kan fremme utviklingen av nyrestein.

Mikroalbuminuri

Under normale omstendigheter blir hele proteiner i blodet filtrert fra nyre avfall og returneres til kroppen. Nedskrevne nyrer kan ikke utføre denne funksjonen på riktig måte og begynne å tillate små mengder av proteinet albumin å passere inn i urin, en tilstand som kalles mikroalbuminuri.

Proteinuri

Når nyrefunksjonen forverres, albumin og andre proteiner vises i urinen i større mengder, og skaper en tilstand som kalles proteinuri (en primær tegn på kronisk nyresykdom).