Digidexo.com

Kan jeg spise Pears & Linser Hvis jeg har Crohns sykdom?

Ingen matvarer er kjent for å forårsake Crohns sykdom, en inflammatorisk tarmsykdom, men spise visse matvarer under en oppblussing kan forverre symptomer. Matvarer som noen lider av Crohns sykdom tolerere kan gi andre problemer. Ifølge Crohns og kolitt Foundation of America, både pærer og linser er matvarer som er høy i fiber, forårsaker Crohns lider å stille spørsmål ved deres bruk, men for noen med sykdommen, kan inntas uten hendelsen.

Pærer og linser

Linser er en høy-fiber mat og kan forverre symptomer hos noen mennesker med inflammatorisk tarmsykdom. Linser er inkludert, men i Specific karbohydrat diett (SCD) utviklet av biokjemikeren Elaine Gottschall. Noen mennesker har rapportert lindring av symptomer nok til å avslutte medisinering mens du spiser, i henhold til SCD retningslinjer som forbyr korn, bearbeidet kjøtt, sukker og laktose. Andre pasienter på SCD kan ikke forbedre eller kan bli verre, så ikke endre kostholdet uten tilsyn av lege og aldri slutte å ta medisiner uten først å sjekke med legen din.

Pærer, en frukt høy i fruktose, er også tillatt på SCD. Noen pasienter opplever større diaré eller gass symptomer når de spiser frukt på grunn av fruktose eller fruktsukker, den inneholder. Skallet på pærer er høy i fiber og kan også forverre symptomene. Prøv peeling pærer eller spise dem kokes og observere effekten disse forberedelsene har på diaré eller gass.

Selv om pærer og linser kan føre til problemer i enkelte pasienter med Crohns sykdom, andre spiser dem uten hendelsen. Hvis pærer og linser er blant favorittmaten din, kan du prøve dem med jevne mellomrom, og finne ut om de forverre symptomene dine. Selv om du finner pærer og linser gjøre ting verre for en tid, prøver igjen på et senere tidspunkt kan gi deg et annet resultat som din kropp og medisiner endres.

Tips og advarsler

Gjør aldri radikale endringer i kostholdet ditt uten først å diskutere det med din lege eller ernæringsfysiolog. Fordi Crohns sykdom kan påvirke hvordan kroppen absorberer næringsstoffer, underernæring forekommer ofte i pasienter med Crohns sykdom. Dietter med strenge restriksjoner kan hindre en pasient fra å få nok næringsstoffer eller kalorier. Drikk rikelig med væske for å unngå dehydrering fra diaré.

Crohns sykdom endrer seg over tid, og din evne til å spise visse matvarer kan endre seg. Bare fordi en mat har aldri forårsaket et problem betyr ikke at det alltid vil være trygg. Tilpasse dine matvaner til din sykdom symptomer over tid. Det er ingen mat som fører til problemer for hver Crohns sykdom pasienten, og det er ikke en diett som hjelper alle. Det kan ta litt prøving og feiling for å finne hvilke matvarer gjør at du føler deg bedre eller verre.