Digidexo.com

Matvarer som forårsaker irritabel tarm syndrom

Matvarer som forårsaker irritabel tarm syndrom


Ingen enkelt perfekt diett som finnes for de som lider av irritabel tarm syndrom (IBS); Imidlertid, er en rekke matvarer betraktes utløse mat. Før du vet hvilke matvarer som gir en IBS reaksjon, holde en food journal.

Identifikasjon

Holde en matdagbok hjelper deg å identifisere de matvarer som er trygt for deg. Når du vet en trygg kosthold, sakte legge til nye matvarer, spesielt konsentrere seg om de med fiber. Fortsette å holde en journal av reaksjoner på nye matvarer til du har et bredt spekter av matvarer som du kan tolerere.

Drikker for å unngå

Den laktose i melkebaserte drikker kan forverre Symptomene på IBS hvis det allerede eksisterende intoleranse overfor laktose. Koffein i kaffe og te har vært assosiert med IBS symptomer, og kroppens manglende evne til å effektivt behandle alkohol kan utløse IBS fakkel-ups. Kunstige søtstoffer i drikker, slik som de i diett brus, er også mistenkte.

Matvarer for å unngå

Fet mat, stekt mat og rik mat er instant gjerningsmannen på irritabel tarm syndrom. For mange, utløser rødt kjøtt symptomer, også. De med IBS bør unngå store måltider og gassy matvarer som bønner, løk, hvitløk og brokkoli.

Misforståelse

Folk diagnostisert med irritabel tarm-syndrom ofte tror at deres kjærlighet til visse matvarer plutselig slutter, men mange mennesker med IBS spise et bredt utvalg av matvarer. Vanligvis gjør de det bare etter eksperimentering og nøye dokumentasjon. Foods høyere i fiber vil øke hastigheten fordøyelsesprosessen og redusere IBS-relaterte ubehag.

Advarsel

Mens IBS er en overkommelig tilstand, bør ingen starter en ny diett uten viten og samtykke fra en helse-omsorg utøveren. Visse IBS medisiner vil ikke fungere like effektivt med visse matvarer. De med IBS trenger å dele sin mat tidsskrift med en lege under rutinebesøk.