Digidexo.com

Hvordan behandle kolitt Med smertestillende midler

Hvordan behandle kolitt Med smertestillende midler


Kolitt er en generell betegnelse for betennelse i tykktarmen (tykktarmen). Det er mange sykdomsprosesser som forårsaker ulike typer kolitt (ulcerøs, Crohns, iskemisk og kollagen). Uavhengig av type eller årsak, smertestillende midler er en del av medisinering diett.

Hvordan behandle kolitt Med smertestillende midler

Velg Smertestillende midler å behandle kolitt

Skaff et mål av lettelse når behandlingen inkluderer anti-inflammatoriske legemidler. Mens anti-inflammatoriske legemidler ikke er foreskrevet som smertestillende midler for kolitt, reduksjon i betennelses resultater i å redusere mengden av smerte under en flareup.

Bruk steroider for å redusere betennelse, noe som reduserer mengden av smerte under en episode av kolitt. Steroider er for kortsiktig bruk som smertekontroll for kolitt.

Ta paracetamol (Paracet) for å behandle kolitt med mild smerte.

Finn Antidiarrheal medikamenter som en del av regimet av smertestillende midler for å behandle en episode av kolitt. Diaré irriterer tykktarmen som forårsaker økt smerte. Styre diaré reduserer en kilde av smerte.

Bruk avføringsmiddel for å redusere effekten av constipating svellede tarmen. Som ulcerøs kolitt skrider frem, hevelse av innvollene som gjør det vanskelig å ha en normal avføring. Av og til et avføringsmiddel er nødvendig for smertelindring.

Vurdere en cordicosteroid klyster for å bidra til å redusere hevelse og kløe fra ulcerøs kolitt og proktitt. Reduksjon av svelling i tarmene er nødvendig for å oppnå en grad av smerte-kontroll for kolitt.

Delta i en klinisk studie ved Mayo Clinic for ulcerøs kolitt (se Ressurser nedenfor). Forskning fortsetter for smertestillende og behandling for kolitt.

8. Behandle den underliggende årsaken til kolitt sammen med smertestillende midler. Hvis et antibiotikum har irritert slimhinnen i tarmen forårsaker en flareup av kolitt, be legen om å endre antibiotika.

Tenk kirurgi for å fjerne tykktarmen som en siste utvei i smerte kontroll for ulcerøs kolitt. Dette er en radikal mål som krever enten en stomi eller en prosedyre for å koble tynntarmen og anus.

Hint

  • Kombiner smertestillende med en sunn livsstil som inkluderer rikelig med hvile og moderat trening.
  • Du har høyere risiko for å utvikle ulcerøs kolitt om det er en familiehistorie med sykdommen, eller hvis du er av jødisk herkomst.
  • Finn en støttegruppe i ditt lokale område gjennom Crohns og kolitt Foundation of America hjemmeside (se Ressurser nedenfor).
  • Unngå bruk av nonsteriodal anti-inflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og naproksen. Disse smertestillende midler inkluderer merkenavn som Advil, Motrin og Aleve. NSAIDs har potensial for å gjøre kolitt symptomene verre.