Digidexo.com

ESRD dietter

ESRD dietter


Nyrene utfører mange avgjørende roller i sunn funksjon av en menneskekropp. Det er ansvarlig for filtrering av blodet, å fjerne overflødig væske, som regulerer blodtrykket, og produserer vitale hormoner. Kronisk nyresykdom kan forårsake nyre til sakte brytes ned over flere år, til slutt fører til end-stage renal disease (ESRD). En syk nyre er ikke lenger i stand til å fungere som nødvendig, må så stor man sørge for å opprettholde en streng diett.

ESRD

ESRD er den siste fasen av nyresykdom, når nyrene ikke lenger fungerer på egenhånd. ESRD oppstår etter nyrefunksjonen har falt under 10 prosent og nyrene ikke er i stand til å rense kroppen for avfall og overflødig vann; dette stadium følger vanligvis en kronisk nyresykdom som kan ha vedvart i 10 til 20 år. I USA, de viktigste årsakene til ESRD er høyt blodtrykk og diabetes. Personer med ESRD må gjennomgå enten dialyse eller nyretransplantasjon.

Formålet med Diet

Personer med ESRD må passe på å følge en meget streng diett og begrense væskeinntaket. Dietten er levert av en ernæringsfysiolog til personer med ESRD for å opprettholde en sunn kroppsvekt og hindre opphoping av væske og giftstoffer i kroppen. Ved å opprettholde en streng diett og med regelmessig fysisk aktivitet --- hvis regissert av en lege --- er helserisikoen reduseres og livskvaliteten kan forbedres.

Diet Sammensetning

Uten et fungerende nyre, kroppen er ikke i stand til å eliminere giftstoffer. Dialyse kan ikke fjerne alle spor av giftstoffer fra kroppen heller, så en veldig streng diett diett er nødvendig for å hindre en dødelig giftig buildup. Dialyse er ekstremt taxing på systemet, så etter behandlingsstart, vil kroppen trenger ekstra protein for å hjelpe forebygge muskel og vev tap. Fordi kroppen ikke er i stand til å fjerne kalium, er en lav kalium diett også vanligvis nødvendig, unngå ting som bananer, poteter og appelsiner. Personer med ESRD trenger også å unngå meieriprodukter, som melk og ost, for å hindre fosfor buildup, noe som kan føre til lavt kalsiumnivå. Dietten må også være lavt natriuminnhold for å hindre høyt blodtrykk. Endelig mennesker dialyse urinere meget lite, så er det viktig å begrense selve væskeinntak for å hindre overdreven fluid oppbygging i kroppen.

Advarsel

Pasienter med ESRD er på en stor risiko for underernæring, så de må stadig gjennomgå screening og ernæringsmessig gjennomgang og analyse for å hindre ytterligere komplikasjoner. Personer med ESRD har spesielle diettbehov som må vurderes og overvåkes av sine leger. Ernærings-og kostholdsanbefalinger og overvåking må bare utføres av en medisinsk faglig.