Digidexo.com

Irritabel tarm syndrom & Bad Breath

Irritabel tarm syndrom & Bad Breath


Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en tilstand av tykktarmen som påvirker så mange som én av fem personer, ifølge Mayo Clinic. Årsaken IBS er ukjent, men leger mener det stammer fra problemer med tarmmuskler som presser mat gjennom mage-tarmkanalen. Hos mennesker med IBS, kan disse muskelsammentrekninger enten være for sterk og lang eller for sakte.

Symptomer

Symptomer på IBS varierer mye, men de pleier å være langsiktige problemer og inkludere-enten konsekvent eller periodisk-kramper, magesmerter, oppblåsthet, gass, diaré, forstoppelse og / eller slim i avføringen. En liten andel av de med dette syndromet opplever alvorlig eller ukontrollerbare problemer, men de fleste har bare milde til moderate problemer. Som tegn på IBS kan tyde på mer alvorlige tilstander som Crohns sykdom, kreft og ulcerøs kolitt, leger ved Mayo Clinic anbefaler dem som opplever disse symptomene kontakt lege.

Diagnose

Diagnose av IBS er basert på en medisinsk historie, inkludert symptomene, og en fysisk undersøkelse. Mye av diagnosen innebærer utelukker mer alvorlige problemer, sier Mayo Clinic nettsiden-ofte ved hjelp av Roma kriterier, et bestemt sett av diagnostiske kriterier som brukes for å identifisere funksjonelle gastrointestinale lidelser som IBS.

De karakteristiske kjennetegn for IBS er en viss grad av abdominalt ubehag sammen med ett eller flere av de følgende symptomer over minst 12 uker, men ikke nødvendigvis etter hverandre: forandring i frekvens eller konsistens av avføringen, strai, haster eller følelse av ufullstendig tarm evakuering, og oppblåsthet eller mage oppblåsthet. Hvis symptomer som vekttap eller rektal blødning er til stede, vil ytterligere tester bestilles.

Første kurset av behandling

Western medisinske behandlinger fokusere på å lindre symptomene på IBS og identifisere mulige utløsere, slik som visse matvarer. Milde symptomer kan ofte bli styrt av endringer i kosthold, livsstil og stressnivået, mens moderate til alvorlige problemer kan trenge mer intervensjon, som fibertilskudd, over-the-counter anti-diaré medisiner og / eller rådgivning for å lindre stress. Antikolinerge medisiner kan bidra til å avlaste smertefulle tarm spasmer, antidepressiva kan bidra til å hemme den nevrale aktiviteten som styrer tarmene og antibiotika kan hjelpe de med en overvekst av bakterier.

Siste utvei Behandlinger

Noen medisiner er tilgjengelige for kvinner som ikke har respondert på andre behandlingsalternativer. Disse stoffene har ikke blitt godkjent for menn. Alosetron benyttes for kvinner med dominerende diaré symptomer og bidrar til å slappe av tykktarmen, bremse bevegelsen av avfall gjennom den nedre tarm. The Food and Drug Administration trakk Alosetron av markedet på et tidspunkt på grunn av alvorlige komplikasjoner, men lot det være foreskrevet igjen under restriksjoner. Lubiprostone er et medikament som brukes for å passere avfall raskere ved å øke fluid sekreter i tynntarmen. Lubiprostone er for kvinner som har problemer med forstoppelse.

Dårlig ånde og Naturopathic Perspektiv

Selv om medisinske fasiliteter praktiserer vestlig medisin, som Mayo Clinic, ikke liste dårlig ånde som et symptom på IBS, naturopathic leger akseptere det som et mulig tegn på langsiktige problemer i tykktarmen. Naturopathics tror helsen mage-systemet er integrert i generelle velvære, og behandlinger for IBS bære gjenopprette gut vitalitet og generell helse. Disse behandlingene kan inkludere kosttilskudd, urtemedisin, colon hydroterapi og kosthold og atferd modifikasjoner.