Digidexo.com

Hva er fordelene med fritidsaktiviteter for barn?

Hva er fordelene med fritidsaktiviteter for barn?


Det er mange måter barn kan ha nytte av å delta i aktiviteter etter skoletid. Enten friidrett, kampsport, drama, musikk eller kunst, kan barna få kompetanse gjennom fritidsaktiviteter som vil hjelpe dem å lykkes i skolen og livet. Støtte barnet i sin utforskning av disse aktivitetene og se dem høste fordelene.

Møt mennesker og få venner

Fritidsaktiviteter gi barn muligheten til å møte nye mennesker og få nye venner. De kan møte andre barn og voksne med hvem de vil utvikle livslange vennskap. Jo flere folk de lærer å forholde seg til, desto mer vellykket vil de være på å få venner og samarbeide med andre i fremtiden.

Gain ferdigheter og selvtillit

Barn kan lære nye ferdigheter og få tillit til seg selv og sine evner ved å delta i fritidsaktiviteter. Ferdighetene de får kan være fysiske, kognitive eller emosjonelle, avhengig av hvilke typer aktiviteter der de deltar. De kan forbedre motorisk læring, utvide kunnskap og få forståelse for andre kulturer og kunst.

Lykkes i skolen

Forskning viser at elever som deltar i fritidsaktiviteter er mer sannsynlig å være vellykket i skolen, får høyere karakterer enn andre barn. Studier viser også at barn som deltar i fritidsaktiviteter er mer sannsynlig å gå på college, ifølge Rachel Hollrah.

Cure Kjedsomhet

Barn og tenåringer som deltar i fritidsaktiviteter er mindre sannsynlighet for å oppleve depresjon og følelse av håpløshet. Deltakelse i denne type aktiviteter kan også hjelpe barn og tenåringer unngå å bruke narkotika og alkohol, samt oppmuntre dem til å bli involvert med frivillige prosjekter.