Digidexo.com

Informasjon om irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm-syndrom kan være ganske frustrerende og pinlig for dem som lider med tilstanden. For noen, må dagen være planlagt rundt symptomene. Denne lidelsen i tarmen kan føre til alt fra diaré eller forstoppelse til alvorlige kramper. Heldigvis er det mange ting en person kan gjøre for å kontrollere og lindre sine symptomer.

Årsaker

Det er ikke kjent hva som egentlig forårsaker irritabel tarm syndrom. Forskere mener at signalene som sendes fra hjernen til tarmen ikke fungerer som de skal, forårsaker problemer i måten musklene i tarmen deretter arbeide. Noen mennesker kan finne visse matvarer, medisiner eller stressende situasjoner vil utløse tilstanden. Det kan føre til irritabel tarmsyndrom i en person kan være helt forskjellig for en annen.

Symptomer

Irritabel tarm syndrom er en vanlig tilstand, og mange mennesker lider av symptomer som er mild nok til å ikke søke medisinsk behandling. De grunnleggende symptomene er magesmerter, eller alvorlige kramper, ledsaget av enten diaré eller forstoppelse, og det er vanlig å svinge mellom de to. Andre symptomer inkluderer oppblåsthet eller avføring med slim. Mange lider vil føle at de ikke har bestått alle deres avføring under avføring.

Diagnose

En lege kan diagnostisere de fleste av sine symptomer. Mange ganger ingen andre medisinske tester vil være nødvendig, med mindre de er pålagt å utelukke muligheten for en annen tilstand. Tester for eksempel en krakk, eller en sigmoidoskopi analyse utføres. En sigmoidoskopi er en prosedyre gjort for å se inni de lavere tarmen for andre problemer som kan oppstå. En blodprøve kan også gis for å teste for andre underliggende årsaker. Når legen har gjort sin diagnose, kan en plan for behandling settes inn tiltak.

Behandling

Irritabel tarm-syndrom er en håndterbar tilstand, men behandlingsprosessen er generelt lang sikt. Behandling vil innebære å eliminere matvarer mistenkt for å forårsake problemet; denne delen av behandlingen vil også ringe for pasienten å gjøre endringer i hennes kosthold og livsstil, for eksempel legge fiber og får mer mosjon. Legen kan også ha pasienten holde en daglig dagbok på hennes matinntak og symptomer etter å ha spist. En annen behandlingsprosess kan kreve tilsetning av medikamenter for å hjelpe til med å stoppe symptomene. Hvis pasienten lider diaré eller forstoppelse, vil over-the-counter eller foreskrevet medisiner legges til behandling for å bidra til å redusere disse symptomene. Hvis tilstanden er stress-indusert, vil medisinen bli gitt for å redusere pasientenes stressnivå, eller endringer i livsstil kan bli innført, slik som meditasjon og yoga for å redusere og håndtere stress.

Kontrollerende Med Diet

Kan ta å behandle irritabel tarm syndrom tid til å se hva som fungerer og hva som ikke virker. Ved å unngå koffein og alkohol samt begrense hvor mye fet mat du spiser, kan symptomene være mindre. Hvis du lider av utbrudd av diaré, er det best å sette en grense på hvor mye meieriprodukter, frukt og kunstige søtstoffer du forbruker. Hvis du lider av forstoppelse, trenger fiber inntaket økes. Dette kan gjøres enten ved å legge til ekstra fiber i kostholdet ditt gjennom mat eller kosttilskudd. Hvis du lider av gass og oppblåsthet, unngå matvarer som rå kål, bønner, brokkoli og blomkål.