Digidexo.com

Hva bør jeg spise for å øke kalsium absorpsjon?

Kalsium er den mest rikelig mineral i kroppen og er viktig for vekst og styrking av bein og tenner. Hvis du ikke drikker minst tre glass melk hver dag, så vil du kanskje vurdere å ta et kalsiumtilskudd. Det finnes en rekke vitaminer og mineraler som du kan ta for å forbedre kroppens opptak av kalsium.

Kilder til kalsium

Kosten kilder til kalsium inkluderer meieriprodukter (for eksempel yoghurt, ost og melk), cruciferous grønne grønnsaker (som spinat, kål, grønnkål og brokkoli), appelsiner, peanøtter, tofu, bønner, erter, svarte bønner, fisk (for eksempel sardiner og laks), blackstrap melasse, sesamfrø, brunt sukker og mandler. Kalsium kan også hentes fra et daglig tilskudd og er anbefalt i en daglig dose på 500 til 800mg for barn og 1000 til 1300 mg for voksne.

Vitamin D

Tilstedeværelsen av vitamin D er viktig for å muliggjøre at kroppen tilstrekkelig absorbere kalsium. I USA, er melk beriket med vitamin D for å hjelpe denne prosessen. Flere andre matvarer er beriket med vitamin D, som korn og noen typer brød. Vitamin D finnes naturlig i bare noen få matvarer; disse inkluderer sardiner, laks og eggeplommer. Vitamin D er også syntetisert av huden mot sollys. Mange kalsiumtilskudd inneholder også vitamin D.

Vitamin C

Vitamin C (askorbinsyre) hjelper også kroppen absorbere kalsium. Det er ofte funnet i kalsiumtilskudd. Naturlige kilder til vitamin C inkluderer sitrusfrukter, blåbær, kiwi frukt, tomater, vann melon, jordbær, brokkoli, paprika, nepe, blomkål, Romaine salat, sennep greener, asparges, rosenkål, grønnkål, grønne bønner, fennikel, basilikum, søt poteter, purre og kalv leveren. Den foreslåtte dose for en vitamin C supplement er 200 mg hver dag.

Magnesium

Magnesium bidrar til å opprettholde bein helse og også fungerer sammen med kalsium for å hjelpe regulere funksjonen til hjertet og opprettholde en sunn muskel sammentrekning. Magnesium bidrar også med blod og nervefunksjoner. Du kan få et kalsiumtilskudd som inneholder magnesium eller ta en egen magnesium supplement. I det sistnevnte tilfelle, er den anbefalte daglige dose 2,5 til 4,5 mg per kilogram kroppsvekt selve. Dette bør være delt inn i 3-4 daglige doser.