Digidexo.com

Hvordan måle Power & diameter Kontaktlinser

Hvordan måle Power & diameter Kontaktlinser


En kontaktlinse har flere komponenter og informasjon for å korrigere visjon enn et brilleglass. Under en synsundersøkelse for kontaktlinser, tar en øyelege flere målinger av øyet og bruker denne informasjonen til å bestille individuelt utformede objektiver for hvert øye. Kraften og diameter på en kontaktlinse er bestemt under et kontaktlinsetilpasning og er noen ganger endres under oppfølgingskontroller eller senere øyet og resept endring. Måling av en kontaktlinsestyrke og diameter er gjort i noen få trinn.

Hvordan måle Power & diameter Kontaktlinser

•  Plasser kontaktlinse på av objektiv bærende setet på en lensometer å måle kraften i linsen. Fronten av kontakten skal vende opp, mot deg.

Overhold makt korset, linjer kjører horisontalt og vertikalt inne i okularet eller reticule av lensometer. Justere kraften på rattet på siden av lensometer til korset er helt klart i fokus. Noter nummeret på strøm hjulet; Dette er kraften i kontaktlinsen.

Legg kontaktlinse på en ren og hygienisk overflate. En myk, rent håndkle fungerer godt. Mål diameteren på en kontaktlinse ved å legge en linjal med millimeter eller en optisk PD stick over linsen, men ikke på det, og måle det bredeste punktet over kontakten. Diameter på kontaktene er skrevet i millimeter og i gjennomsnitt om lag 14 mm, ifølge Contact Lens Spectrum.

Hint

  • Kontaktlinse resepter inneholde annet nødvendig resept informasjon, som en base kurve, noe som bidrar til linsen til å sitte skikkelig på øyet. Toriske kontaktlinser inkluderer ekstra strøm informasjon for å korrigere for astigmatisme. En erfaren optiker eller optiker vil måle en komplisert linsestyrke for liten eller ingen kostnad.