Digidexo.com

Hvordan å tilpasse seg kontaktlinser

Hvordan å tilpasse seg kontaktlinser


Hvis du er ny til å bruke kontaktlinser, kan de ta litt tid å venne seg til. Enten du bruker myke linser eller gass halvgjennomtrengelig, GP, kan de være irriterende før du blir vant til dem. Det kan ta noen uker eller måneder før øynene tilpasse seg til kontaktlinser - men det er visse ting du kan gjøre for å fremskynde prosessen.

Hvordan å tilpasse seg kontaktlinser

En praktisere trygg søknad. Start alltid med rene, vasket hendene. Skyv kontakten ut av etuiet og skyll med den riktige løsning. Se anvisningene dine kontaktlinser fulgte med for å unngå å sette dem i hodet. Plasser kontakten på fingeren din, og bruk den andre hånden til å dra forsiktig opp øvre øyelokk og trekk nedre øyelokk ned. Plasser kontakten direkte på din elev mens du ser enten opp eller grei, deretter stenge øyet og rull den i en komplett sirkel. Når du åpner øynene dine, bør kontakte din være direkte på din elev og din visjon bør være klart.

praktisere trygg fjerning. Bruk samme teknikk for å åpne øyet beskrevet ovenfor. Med ren, vasket hendene, forsiktig klemme kontakten og legg den i en sak fylt med løsningen. Avhengig av din kontaktlinsetypen og din personlige toleranse, du kan eller ikke kan være i stand til å sove med dem i - hvis din type lense lar deg teste linsene ved å sove med dem i en natt og en annen uten.

Kjøp øyedråper. Øynene dine kan føles tørr til tider, så bruk øyedråper for å re-fukte kontakt. De fleste av flaskene er veldig små og kan bæres med deg til enhver tid. Bruk øyedråper når øynene dine føler for tørr.

Kjøp solbriller med 100 prosent UV-beskyttelse. Visse øyesykdommer forårsaket av soleksponering kan være verre for kontakt brukere. Bruk alltid solbriller ute i løpet av dagen - selv i overskyet vær.

Hint

  • Hvis du bruke øyesminke, erstatte fløte eller pulver øyenskygger hver tredje måned for å unngå å få bakterier i øynene. Aldri satt eye liner for nær øyet - alltid holde seg over vippekanten.
  • Aldri prøve kontaktlinser mindre testet og foreskrevet av lege. Se legen din en gang i året for å sjekke øyet helse og for å se om din resept må endres. Nye brukere kan finne dem irriterende til tider, men hvis de noen gang altfor irritert, fjerne lense og sjekke det for riper eller rifter. Disgard kontakten og bruke en ny hvis dette er tilfelle. Bruk aldri en kontakt som er for gamle, skitne eller har riper eller rifter.