Digidexo.com

Forskjeller mellom en synsundersøkelse og en kontakt eksamen

Forskjeller mellom en synsundersøkelse og en kontakt eksamen


En optiker må gjennomføre en synsundersøkelse før forskrivning korrigerende linser. Den type eksamen varierer avhengig av om pasienten har til hensikt å bruke briller eller kontaktlinser.

Eye eksamen

En synsundersøkelse måler pasientens synsskarphet ved å ha henne lese et øye diagram med ett eller begge øyne. Pasienten gjennomgår også en retinoscopy test. Legen plasserer en maskin foran øynene og knipser forstørrelser før han finner en linse som er i nærheten av riktig resept. Han finjusterer prosessen med en brytning test. Denne testen bruker en annen maskin som inneholder flere forskjellige objektiver. Legen spørsmål pasienten på hvilket objektiv gir et klarere syn.

Contact Lens eksamen

Kontaktlinse eksamener evaluere overflaten av hornhinnen for å sikre at kontaktlinsene skal passe fullstendig. Øyet lege benytter en type digitalt kamera som kalles en keratometer som måler overflaten av øyet. Han kan også undersøke hornhinnen gjennom en biomicroscope å sørge for at øynene er frisk nok for kontakter. Endelig velger legen et passende merke for kontaktlinser for pasienten.

Betraktninger

En øyelege må utføre en standard synsundersøkelse før en pasient evalueres for kontakter. Kontaktlinse eksamener vanligvis koster mer enn vanlige eksamener på grunn av den ekstra tiden involvert. Kontaktlinsebrukere er vanligvis evalueres en gang i året for endringer i synet.