Digidexo.com

Viktigheten av Omega 3 til kroppen

Viktigheten av Omega 3 til kroppen


Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer som kroppen trenger. Kroppen gjør ikke disse fett, så de må hentes fra mat eller kosttilskudd. Matvarer som er rike på omega-3 fettsyrer er laks, torsk, nøtter, frø, egg og oljer som grapeseed olje eller tran. Omega-3 fettsyrer bekjempe betennelser og forbedre øye, hjerne og hud helse, bare for å nevne noen. Omega-3 fettsyrer også styrke blodkar og smøre leddene for å hindre stivhet.

Omega 3 fettsyrer bekjempe betennelser

Betennelse er forårsaket når noe går galt inne i kroppen som en infeksjon, skade eller en underliggende medisinsk tilstand. Når inflammasjon er satt inn over tid, kan det føre til artritt, kreft eller andre sykdommer. Omega-3 fettsyrer rolig betennelser og smøre vev og celler. Omega-3 fettsyrer også pels skjøtene med beskyttende oljer for å bedre mobilitet.

Effekter på hjertesykdom

Ifølge University of Maryland, omega-3 fettsyrer bidra til å behandle og forebygge hjertesykdom. DHA er en type av omega-3 fettsyre som finnes i fisk. Denne type fett har vist seg å redusere kolesterol og høy blodtrykk å redusere virkningene av hjertesykdom. Disse fett har blitt vist å redusere utviklingen av plakk i tillegg til å hindre dannelsen av blodpropper. Folk som spiser omega-3 fettsyrer er mindre sannsynlighet for å ha et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Effekter av Omega fett på Diabetes

Ifølge University of Maryland, omega-3 fettsyrer også hjelpe folk med diabetes. Diabetikere har høye triglyserider og lav HDL i blodet som betyr at de er mer utsatt for hjertesykdom. Diabetikere også lider med langsom tilheling og dårlig sirkulasjon. Omega-3 fettsyrer forbedre sirkulasjonen og lavere triglyserider, noe som gjør det en må-ha supplement for personer med diabetes.

Virkninger på hjernen og mental klarhet

The University of Maryland har også sagt at omega-3 fettsyrer kan hjelpe med depresjon. De gode fett som finnes i fisk, nøtter og frø mate hjernen og bidra til å regulere humøret. Dette er svært nyttig for behandling av depresjon. Den fett styrker blodkarene og forbedre nerve celle kommunikasjon. Folk som ikke spiser nok omega-3 fettsyrer i kostholdet kan også ta kosttilskudd som omega-3 kapsler, tran eller linfrøolje.

Effekter på astma

Forskning utført av US Department of Health and Human Services viste at omega-3 fettsyrer er nyttig med behandling av astma. Astma er en kronisk betennelsessykdom som angriper luftveiene forårsaker tungpustethet, hoste og kortpustethet. Omega-3 fettsyrer styrke lungefunksjonen og redusere betennelser, som hjelper folk med astma å puste lettere.