Digidexo.com

Linfrø Meal Fordeler

Linfrø Meal Fordeler


Linfrø måltid har vært en ernæringsmessig og medisinsk supplement siden antikken. Det kommer fra lin anlegget (Linum usitatissimum) og dyrkes for enten frø eller fiberproduksjon. Noen ganger kjent som linfrø, har sine bruksområder blitt hentet fra kilder like varierte som folklore og moderne forskning. Flax avlinger produsere en rekke kommersielle produkter fra kosttilskudd til lin klær til dyrefôr.

Historie

Linfrø og dens grunnversjonen, lin måltid, har vært brukt siden steinalderen. Gamle egypterne laget klær fra lin og også inge lin for ernæringsmessige formål. I Nord-Amerika på 1800-tallet, lin produksjonen flyttet vestover sammen med amerikanske og kanadiske pionerer. Flax ble en hoved avling av Midtvesten og prairie provinsene i Canada. I dag er North Dakota den ledende amerikansk produsent av lin for olje og mat bruk, i henhold til North Dakota State University Extension Service.

Fordeler

Ifølge en artikkel publisert av University of Maryland Medical Center, to forskjellige deler av lin vise seg å være gunstig for helsen. Dette er omega-3 fettsyren alfa-linolensyre (ALA), som kommer fra linfrøolje, og lignans fra linfrø. Omega-3 fatty acid ALA er en kjent anti-inflammatorisk og fungerer omtrent som de fettsyrer som finnes i fiskeolje, ifølge artikkelen. Dette kan hindre eller bekjempe hjertesykdommer og leddgikt.

Lignans, plantesammensetninger, finnes i overflod i linfrø. Dette phytochemical fungerer som østrogen. Forskning blir gjennomført for å avgjøre om lignans kan redusere overgangsalderen hetetokter.

Misforståelse

The University of Maryland artikkelen antyder at linfrøolje kan forårsake diaré og øke blodsukkernivået når forbrukes i store mengder. En vanlig misforståelse er at hele flaxseeds kan være gunstig for helsen når stenket på mat. Katherine Zeratsky av Mayo Clinic påpeker at hele linfrø går gjennom kroppen ufordøyd, forlater verdifulle næringsstoffer uabsorbert. Ground linfrø, eller et måltid, blir absorbert, noe som gir kroppen med fiber og gunstige omega-3 fettsyrer. Linfrøolje inneholder fettsyrer, men ikke den fiber av linfrø.

Effekter

Forskning så langt tyder på at inntak av linfrø, linfrø måltid og linfrøolje er gunstig for helsen. Mulige helsebringende effekter som er nevnt i media er enorme, alt fra bedre hjerte helse og lavere kolesterol og blodsukker til glansfullt hår. Mens forskningen ser positive så langt, de offisielle studier er foreløpige.

Betraktninger

Ifølge University of Maryland, er forskning fortsatt blir utført på effekten av linfrø og lignans på kreftpasienter. Forskere er usikre på lin måltidets effekter på gravide kvinner. Lilian Thompson, Ph.D., en velkjent linfrø ekspert ved University of Toronto, har utført mange dyrestudier med linfrø med blandede resultater på mødre og deres avkom.

Thompson er enig med forskere ved det amerikanske instituttet for kreftforskning, som sier at flere studier er nødvendig på linfrø mulige kreftforebyggende egenskaper. Hun sier at en frisk person som ønsker lin fordeler kan trygt ta en spiseskje linfrø måltid per dag.