Digidexo.com

Er Peanuts sunt for hjertet ditt?

En lege vil fortelle deg at hvis du spiser noen matvarer i moderate mengder, så de er ikke nødvendigvis bra for hjertet ditt. Generelt, hvis du spiser et bredt utvalg av matvarer i moderate mengder, vil du møte dine ernæringsmessige behov. Peanøtter har komponenter som kan sees på som sunt eller usunt for hjertet ditt, men hvis du spiser dem i moderasjon og som del av en ellers fornuftig kosthold, kan de være bra for deg.

Fordeler: Senking Kolesterol

To gram peanøtter gir nesten 5 gram fiber og 14 gram enumettet fett. Spise en diett som oppfyller de nødvendige 25 og 35 gram fiber per dag, som anbefalt av US Department of Agriculture, og har mer fett som er enumettet fett (i motsetning til mettet fett og trans fett) bidrar til å senke dårlige kolesterolet. Dietter lavere kolesterol redusere risikoen for koronar hjertesykdom.

Fordeler: Fiber

En studie utført ved University of Massachusetts Medical School i Worcester funnet en sterk sammenheng mellom fiber konsumert i en diett og en minsket sjansen for hjertesykdom. Det studert mer enn 500 kvinner og oppdaget at 20 prosent som forbrukes mest fiber ikke har høye nivåer av C-reaktivt protein. Høye nivåer av dette proteinet har blitt assosiert med en øket predisponering for koronar sykdom. Du kan finne 20 prosent av det daglige fiber behov i to gram av tørr, usaltet peanøtter.

Negativer

Peanøtter er hjertet sunt hvis du spiser dem i moderasjon, kanskje en håndfull om dagen, fordi de er også høy i kalorier. To gram av dem inneholder mer enn 300 kalorier, noe som gjør dem en høy-kalori snack. The American Heart Association sier at når enumettet fett erstatte mettet fett, kan du senke kolesterolet. Imidlertid står det at fordi alt fett inneholder flere kalorier enn proteiner eller karbohydrater, bør du spise dem i begrensede mengder.

Betraktninger

Peanøtter inneholder ikke sukker, kosttilskudd kolesterol eller transfett. De inneholder minimalt med mettet fett. Nøtter er et fast innslag i Middelhavet diett. The Mayo Clinic anbefaler Middelhavsdietten som et hjerte-sunt kosthold, delvis på grunn av de sunne mengder fiber og sunt fett, men også fordi denne dietten, hvorav peanøtter er en viktig komponent, er lav i sukker, kolesterol, mettet fett og transfett.

Advarsel

Peanøtter er en av de vanligste matvareallergier. Mens de kan gi sunne næringsstoffer for de fleste, kan de forårsake milde til alvorlige reaksjoner hos andre, fra elveblest til blokkerte luftveiene. Uansett hvor mange næringsstoffer kan oppnås ved å spise peanøtter, bør de unngås i de som er allergiske. Det betyr også å unngå bakevarer, godteri, iskrem og andre matvarer som kan inneholde et beløp av peanøtter.