Digidexo.com

Oversikt over intraokulært trykk Testing

Oversikt over intraokulært trykk Testing


Om lag 10 millioner mennesker i USA lider av grønn stær, ifølge Medicine Net. Denne øyesykdom blir detektert ved å teste øynene for økt trykk. Intraokulært trykk testing er kjent som Tonometri testing. Hvis uoppdaget, kan glaukom føre til tap av sentral visjon.

Trykk

Tonometri testing er den metoden som optikere måle mengden av trykket i øyet. Dette oppnås ved å måle den tone eller fasthet på overflaten av øyet.

Slik fungerer det

Utføre intraokulært testing krever øyet å bli bedøvet med øyedråper. Testanordningen er kjent som et tonometer, og den så vidt berører overflaten av øyet under prosedyren, noe som gjør en liten innrykk på hornhinnen. Motstand mot innrykk måles av tonometer.

Tolke testresultater

Den fastere tonen av øyet, jo høyere trykk avlesning vil være, noe som indikerer tilstedeværelsen av glaukom. Nedre trykkavlesninger indikerer at pasienten ikke har glaukom. Imidlertid meget lave trykkavlesninger indikerer hornhinnen i øyet er tynne. En tynn hornhinne ofte gir et lavtrykk lesing, noe som kan være falske og krever ytterligere overvåking for glaukom.