Digidexo.com

Hvorfor noen mennesker ikke kan bruke kontaktlinser

Kontaktlinser er et alternativ til briller som kan korrigere nesten alle synsproblemer. Imidlertid kan noen personer med visse øyesykdommer ikke være i stand til å bruke kontaktlinser.

Typer

Flere typer kontaktlinser er tilgjengelig på markedet, den mest populære er myke linser og gass permeable linser. Objektivene er laget på fire forskjellige måter: sfærisk, toriske, bifokale og orthokeratology. Kombinasjonen av de typer linser med design gjør det mulig for nesten hvem som helst å bruke kontaktlinser.

Komplikasjoner

Du kan ikke være i stand til å bære kontakter på grunn av irritasjon fra linsen komposisjon. Andre mulige årsaker inkluderer feil resept. Et besøk til optikeren kan identifisere og vanligvis løse problemet. I tillegg kan linsebrukere må slutte med å bruke kontakter hvis de begynner å oppleve symptomer som rennende øyne, tåkesyn eller andre problemer.

Betraktninger

Hvis du har problemer med kontaktlinser, bør du vurdere å endre hvor ofte du skifter linser. For eksempel, hvis du for tiden bruker årlige linser, be legen om å endre resept til månedslinser eller daglig forbruksmateriell. Du kan også ha nytte av å endre saltvannsoppløsning eller ved hjelp av et enzym remover. Med mindre beskjed om noe annet, alltid ta ut kontaktlinser nattlig og kast dem som anvist. Unnlate å gjøre dette kan resultere et øye infeksjon eller tap av synet.