Digidexo.com

Bommulsfrøolje Fakta

Vegetabilsk olje er en umettet lipid kjemisk ekstrahert fra frøene av bomullsplanten. Som en råolje, det er mørkt og regn brun; når raffinert, er det en gulaktig, høyverdig spiselig olje. Selv om det er noen negative helseeffekter forbundet med bomullsfrø, er det igjen stadig mer populært som en matolje.

Smak og lukt

Vegetabilsk olje har en litt nøtteaktig smak og mild lukt. Dette gir en gunstig kontrast med mange kjente oljer som raps og soyabønner.

Bruksområder

I USA, er bommulsfrøolje brukes primært som en kulinarisk olje. Fordi den har en høy røkpunktet og nøytral smak, er det populært for fritering. Vegetabilsk olje viser noen lover som en fremtidig biodrivstoff; Dette er imidlertid fremdeles en ganske uvanlig bruk av produktet.

Helserisiko

Ernæringsekspert Dr. Andrew Weil rapporterer at bommulsfrøolje inneholder for mange omega-6 og enumettet oljer for å bli betraktet som en sunn mat. Vegetabilsk olje kan også inneholde naturlig forekommende toksiner og skadelige biprodukter av den kjemiske utvinningsprosessen.

Økologiske Risks

Etter amerikansk lov, er bomull ikke anses å være en mat avling. Det kan fremstilles med store mengder pesticider, hvorav mange ikke ville bli brukt på matvareavlinger. Disse plantevernmidler er på frøene når bomullsfrø oljen er utvunnet.

Misforståelse

Vegetabilsk olje er ofte annonsert som "naturlig trans fett gratis", men denne etiketten er noe villedende, siden alle ikke-hydrogenert plantebaserte oljer er fri for transfett.