Digidexo.com

Ernæringsmessige verdien av Peanut Butter

Mange dieters eschew peanøttsmør på grunn av sin høye fettinnholdet. Likevel fettet i peanøttsmør er den "gode" slag, så lenge du spiser det i moderate mengder. Innlemming peanøttsmør inn i ditt daglige kosthold er en god måte å få de ernæringsmessige fordelene med peanøtter, belgfrukter som faktisk kan hjelpe til med vekttap og gi en rekke andre helsebringende fordeler.

Typer

Se på peanøttsmør gangen neste gang du er i butikken; vil du sannsynligvis legge merke til er det mange typer peanøttsmør, fra organisk til dem blandet med gelé eller sjokolade. Den ernæringsmessige verdien av peanøttsmør avhengig av hvilken av disse du velger, men peanøttsmør vanligvis pakker ca 190 kalorier og 16 gram fett i en 2 ss. servering.

Betraktninger

Det kan være lurt å gå med helt naturlig peanøttsmør hvis du prøver å begrense salt eller sukker inntaket, eller hvis du liker dine matvarer for å være så ubehandlet som mulig. Krema naturlig peanøttsmør, for eksempel, har bare én ingrediens: peanøtter. Populære merkevarer som Jif inneholder sukker og salt.

Fordeler

Mange ernæringseksperter anbefaler å få rikelig med protein for å hjelpe deg med å administrere eller gå ned i vekt. "Av alle nøtter, peanøtter tilby den mest komplette protein," sier Gayle Povis Alleman, MS, RD, Denise Webb, Ph.D., RD ​​og Susan Mann Smith, MA, RD, som skriver artikler om naturlig vekttap for kabel kanal TLC hjemmeside. Spise kontrollerte mengder enumettet fett, som for eksempel peanøtter, hjelper fylle deg opp og kontrollere cravings.

Effekter

Peanøttsmør har andre ernærings fordeler også: peanøtter, som også antioksidanter, er en god kilde til mange vitaminer og mineraler, ifølge OrganicFacts.net. Peanøttsmør er også en måte for veganere eller vegetarianere å få sunne protein i sine dietter. En 1999 Pennsylvania State University studie fant at en "peanut butter diett" kan være en "hjerte-sunt alternativ" til olivenolje, som rapportert i Science Daily.

Potensiell

Mange idrettsutøvere bruker de ernæringsmessige krefter peanøttsmør å få dem gjennom en tøff treningsøkt eller rase, eller for å gjenopprette etterpå. Peanøttsmør fungerer bra i smoothies (bland med yoghurt, frukt og is), fordelt på skiver epler eller bananer eller på hele hvete toast.