Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom Sukrose & Glukose?

Hva er forskjellen mellom Sukrose & Glukose?


Sukrose og glukose er både sukker, men hver påvirker kroppen annerledes. Sukrose er tabellen sukker. Glukose er den kjemiske gjort når vi fordøye stivelse og sukker fra karbohydrater som brød og poteter.

Sukrose

Sukrose er funnet i matvarer som godteri, syltetøy og kaker. Mange bearbeidet mat inneholder sukrose slik mat kan holde seg friskere lenger i butikkene og i skap.

Effekter

Forbruker for mye sukrose kan føre til tannråte. Charles E. Uphardt av Elmhurst College rapporterer: «Innen minutter av å spise sukrose, kan plakk begynner å dannes." Pensle snart etter å ha spist.

Glukose

Glukose reiser i blodet til drivstoff kroppen. Denne prosessen danner en kjemisk reaksjon som bidrar muskler til å bevege seg, og hjernen til å fungere. Ifølge Iowa State University, "Glukose er en forutsetning for det sentrale nervesystemet."

Effekter

Diabetes oppstår når kroppen ikke kan bryte ned overflødig glukose. Hvis du har en familiehistorie med diabetes, bør du oppsøke lege. Et balansert kosthold kan bidra til å holde diabetes under kontroll.

Balanse

Protein (egg) spist med glukose (toast) hjelper balanse blod sukker. Når blodsukkeret holdes nivå gjennom et balansert kosthold, du føler deg sterk, komplett og klar til å gå. Spis godt å føle seg vel.