Digidexo.com

Liste over mat som er sunn

Liste over mat som er sunn


Mer enn 60 millioner menn og kvinner i Amerika som har blitt klassifisert som overvektige av Center for Disease Control and Prevention. En del av dette skyldes det faktum at mange amerikanske dietter inkluderer fast food. I motsetning til fast food, enkelte matvarer er usedvanlig gunstig for kroppen vår. Hvis du prøver å gå ned i vekt eller bare prøver å bli en generell sunnere person, bør du vurdere å legge følgende supermat i kostholdet ditt.

Avokado

Avokado er en utmerket mat for personer som har hjerteproblemer eller høyt kolesterol. Ifølge Colorado State University Extension Program, avokado er en supermat som faktisk kan bidra til å redusere kolesterolnivået grunn av monosaturated fett som de inneholder.

Brocolli

Brokkoli er en supermat som er ekstremt høy i vitamin A og C i henhold til Colorado State University Extension Program. Vitamin A og C bidrar til å hindre at celler i kroppen fra å bli skadet. Brokkoli er også høy i sulforaphane, som hjelper kroppen å bekjempe kreft. Bortsett fra disse ernæringsmessige fordeler, har brokkoli høyt fiberinnhold og et lavt antall kalorier.

Cranberries

Tranebær er en supermat som du kan kjøpe fersk eller frossen avhengig av hvordan du liker dem. Tranebær har vist seg å bidra til å forhindre urinveissykdommer og også fremme den generelle helse og velvære i urinveiene, i henhold til Colorado State University Extension Program.

Mørk sjokolade

Forbruker mørk sjokolade i små mengder er gunstig for kroppen, men hvis du spiser for mye, så vil du få vekt. Mørk sjokolade inneholder flavonoider, som har en positiv effekt på blodstrøm og hjertesykdommer. Flavonoider også bidra til å redusere dårlige kolesterolet i henhold til Colorado State University Extension Program. Hvis du planlegger å spise sjokolade deretter holde seg borte fra melkesjokolade. Mørk sjokolade er den eneste type sjokolade som har noen form for ernæringsmessige fordeler.

Villaks

Villaks inneholder store mengder omega-3 fettsyrer i henhold til Colorado State University Extension Program. Ved å forbruke villaks minst to ganger i uken, kan du være i stand til å redusere risikoen for hjertesykdom.

Granatepler

Ifølge Colorado State University Extension Program, kan blodstrømmen til hjertet øke ved å forbruke granatepler. Spise granatepler kan også hjelpe kroppen lavere LDL (dårlig) kolesterol nivåer og kan også være effektiv mot kreft. Du kan enten spise en hel granateple eller bare strø granateplefrø på salaten å nyte de ernæringsmessige fordelene som tilbys av denne sunn frukt.

Nøtter

Colorado State University Extension Program forklarer at inntak av nøtter mellom to og fem ganger per uke kan senke LDL-kolesterolet. Nøtter er også en utmerket kilde til protein og umettet fett. Umettet fett har vist seg å bidra til å redusere LDL-kolesterolet. Men hvis du spiser for mange nøtter så du kan få vekt.