Digidexo.com

Hjertet sunt Detox Diet

Kanskje du har vært overindulging i tung mat i løpet av ferien. Kanskje du blir eldre og legen din sier at du trenger å begynne å gjøre endringer i kostholdet ditt. Eller kanskje du har en familiehistorie med hjertesykdom og ønsker å gjøre alt du kan for å beskytte deg selv. Uansett hvilke grunner, bestemmer seg for å spise bedre mat for å beskytte din kardivaskulær helse kan være en stor livsstilsendring. Ved å legge til noen nye typer mat til kosthold og fjerne de mer plagsomme typer junk food, kan du gifte kosthold og forbedre helsen til ditt hjerte.

Protein

Rødt kjøtt har en tendens til å være høye i mettet fett. I stedet velger kilder til protein som er magert, som kylling, laks eller soya. Laks, makrell og sild inneholder omega-3 fettsyrer, som kan bidra til å forhindre blot propper. Ifølge CNN, kan soya protein hjelpe deg med å redusere kolesterolet. I de senere år har en rekke svært velsmakende soya kjøtt erstatter har truffet butikkhyllene, noe som gjør kutte rødt kjøtt fra kosten mye morsommere enn det var i flere tiår tidligere. Vær forsiktig, men for å unngå soyaprodukter med mye tilsatt natrium, noe som kan øke blodtrykket. Svarte bønner er en annen stor kilde til protein, og også er en utmerket kilde til B-vitaminer, folat, omega-3 fettsyrer og løselig fiber.

For en protein-fylt, hjerte sunn snack, har en håndfull mandler eller valnøtter. Begge typer nøtter inneholder en rekke hjerte-sunn forbindelser, for eksempel omega-3 fettsyrer, mono-og flerumettet fett og fytosteroler.

Karbohydrater

Havre er en av de beste hele korn du kan legge til ditt hjerte sunt kosthold. Fullkorn havre er en stor kilde til løselig fiber (som kan bidra til å senke kolesterolet), samt beta glucan. Havre kan finnes i brød, kjeks, havremelk og selvfølgelig, havremel. For en ny vri, kan du prøve stål-kutt havre i stedet for havregryn. Generelt erstatte alle raffinert mel-baserte produkter i din diett med hele korn. Dette inkluderer pasta, brød og frokostblandinger.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er hjørnesteinen i hjertet sunt detox diett. Spis rikelig med mørke bladgrønnsaker som grønnkål, som inneholder folat og bidrar til å holde nivåer av homocystein lavt. Ifølge American Heart Association, har studier knyttet forhøyede nivåer av homocystein i blodet til en høyere risiko for hjertesykdom.

Og tro det eller ei, det gamle ordtaket om at "et eple om dagen holder doktoren borte" er helt sant! Epler inneholder en phytochemical kalt quercetin, som fungerer som en anti-inflammatorisk som kan bidra til å forhindre blot propper. Prøv å spise frisk frukt og grønnsaker og unngå frukt pakket i tunge sirup eller grønnsaker dekket i kremet eller cheesy sauser.

Dairy

Hvis du må drikke melk, bytte fra hele å skumme, eller erstatte kumelk med plante-avledet melker laget soya, mandel, hasselnøtt, hamp eller havre. Unngå bearbeidet oster, og prøver å spise bare redusert fett oster.

Fett, oljer og Salt

Redusere saltinntaket er et viktig skritt for å beskytte ditt hjerte. Slutte å legge til salt til maten og øke smaken med urter og krydder i stedet. Unngå transfett, og lage mat med olivenolje i stedet for smør. Mindre enn 7 prosent av din totale daglige kaloriene bør komme fra mettet fett.