Digidexo.com

Negative effekter av energi boosters

Hvis du synes det er vanskelig å bli våken om morgenen og gjør deg klar for dagen, kan det hende du har tydd til å drikke en energidrikk på pendle til jobb eller skole. Disse brus-lignende drikker, som angivelig gir kroppen din et løft i energi og blodsukker, kan være farlig for helsen din hvis du drikker dem i overkant til og med livstruende. Energidrikker kan inneholde en blanding av koffein, taurin, efedrin, ginseng, aroma og sukker.

Dehydrering

Ifølge en 2007 studie av Center for Science i Public Interest, kan energidrikker inneholder alt fra 48 mg koffein i en enkel 8-oz. servering til 300 mg koffein i en 8,4-oz. servering. De fleste 8-oz. energidrikker i studien fall i 74-100 mg range. En 12-oz. kan av Pepsi, til sammenligning har 38 mg koffein.

Koffein fører til dehydrering ved å stimulere nyrene til å produsere mer urin eller ved å bremse ned mage absorpsjon, prosessen der mat og væske beveger seg fra magen til blodet som rå næringsstoffer. Fordi unabsorbed væske fortsetter gjennom fordøyelseskanalen, kan det blandes med avføring og forårsake diaré. Dehydrering effektene av koffein forverres når det kombineres med alkohol. Utøvelse øker også muligheten for dehydrering på grunn av tap av væske gjennom svette.

Fatigue

Energidrikker kan inneholde mer sukker enn en 8-oz. soft drink. Sukker gir deg en midlertidig, umiddelbar boost av energi, men du raskt krasje fordi topp i insulinnivået senker blodsukkeret.

Adrenal Problemer

Energidrikkevarer, på grunn av deres koffein og taurin-innhold, stimulere adrenal systemet. Hjerterytme øker for å fremme blodstrøm gjennom kroppen i respons til en oppfattet stressor. Kroppens ikke-vitale funksjoner nedstengt under et adrenalinkick. En langvarig adrenalin økning fra å drikke energidrikker regelmessig desensitizes kroppens ekte fight-or-flight respons. Immunsystemet stopper produksjonen av hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner. Langvarig eksponering for energidrikker vil svekke immunsystemet som om du var under stress hele tiden.

High Blood Pressure

Noen idrettsutøvere drikker energidrikker før du trener for å øke ytelsen. Energidrikker øker hjertefrekvensen, som fremmer økt levering av oksygen til musklene. Hvis du har høyt blodtrykk eller tar blodtrykksmedisin, unngå å drikke energidrikker fordi blodtrykket kan øke til farlige nivåer.

Appetitt undertrykkelse

Energidrikker undertrykke appetitten på grunn av koffein innhold. Idrettsutøvere har til tider brukt energidrikker for raskt vekttap fra appetitt undertrykkelse; Denne praksisen har andre alvorlige helserisiko for eksempel dehydrering fra vanndrivende effekt.