Digidexo.com

Bivirkninger av Nifedical

Nifedical XL er en reseptbelagt medisin som vanligvis brukes til behandling av ulike forhold, inkludert hypertensjon (høyt blodtrykk) og flere typer brystsmerter (for eksempel angina). Medisinen kommer i utvidet-release tablettform. Forlenget-frigjøring betyr at legemidlet frigjøres langsomt og jevnt med tiden. Som med alle typer av medisiner, er det noen mulige bivirkninger som er forbundet med Nifedical XL.

Vanlige bivirkninger

Det er noen bivirkninger som er svært vanlig knyttet til Nifedical XL. Generelt er disse bivirkningene er små og ingen grunn til alarm, da de har en tendens til raskt å avta etter hvert som legemet tilpasser seg til legemidlet. Imidlertid bør bivirkningene forverres eller nøle, kan lege være nødvendig. Disse bivirkningene er kvalme, utmattelse, hodepine, væskeansamling, forstoppelse og hevelse.

Mulige bivirkninger

Det finnes ulike andre bivirkninger som er også mulig, men ikke så vanlig som de nevnte seg. Disse bivirkningene er kramper i bena, dårlig fordøyelse, magesmerter, angst, nervøsitet, rødming, svakhet, søvnløshet, døsighet, tørr munn, diaré, gass, generell kroppssmerter og impotens.

Alvorlige bivirkninger

Noen mennesker kan også oppleve alvorlige bivirkninger som følge av Nifedical XL. Dersom en person opplever potensielt skadelige bivirkninger av medisinen, bør de umiddelbart slutte å bruke det og få medisinsk hjelp. Noen av disse bivirkningene er midlertidig å være blind, lavt blodtrykk symptomer (som føler ør eller svimmel og passerer ut), hjerteinfarkt, brystsmerter, ekstrem væskeansamling eller hevelse, har en hard tid puste, paranoia, depresjon og mannlige brystforstørrelse (kjent som gynekomasti).

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner kan også være tegn på alvorlige Nifedical XL bivirkninger. Dersom en person har allergiske reaksjoner på Nifedical XL, bør de umiddelbart søke medisinsk hjelp. Noen tegn på mulig allergisk reaksjon inkluderer tungpustethet, unormal hevelse, uvanlig utslett, kløe og bryte ut i elveblest.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er flere bivirkninger som kan resultere fra Nifedical XL, som er ganske sjelden. De fleste som bruker medisiner ikke opplever disse bivirkningene, som inkluderer senket sexlyst, hevelse i ansiktet, feber, overdreven svetting, hårtap, hetetokter, vondt i ryggen, gikt, vektøkning og migrene. Mennesker som opplever disse sjeldne bivirkninger bør konsultere sin lege umiddelbart.