Digidexo.com

Hvorfor har jeg hetetokter om natten mens du ligger nede?

Hvorfor har jeg hetetokter om natten mens du ligger nede?


Hetetokter, ofte oppleves av kvinner som en indikasjon på en endring i hormonnivået, kan være mer enn en mild plage. For mange, hetetokter er spesielt intens om natten, mens du ligger nede, noe som kan føre til søvn avbrudd.

Hva er en Hot Flash?

En varm flash er generelt en følelse av varme og svette, vanligvis forekommende i den øvre halvdel av kroppen. En hot flash vanligvis varer alt fra noen sekunder til noen få minutter; kan imidlertid blinker noen ganger vare opptil en time eller lenger.

Hetetokter In Bed

Du kan ha hetetokter mens du ligger nede fordi kroppen din er å justere til en plutselig endring i temperatur, mest sannsynlig på grunn av din nattlig avslappende rutine, som vanligvis utgangspunktet bringer kroppstemperaturen lavere. Som du gjør deg klar for sengen og sette på varmere klær og dekke deg selv med tepper, er du øker kroppens temperatur og blodtilførsel til hjernen.

Miljøeffekter

Hetetokter oppstå mens du ligger nede fordi kroppen forsøker å varme seg opp for å matche den eksterne temperaturen rundt deg. Når du får i sengen, eller sette en varm laptop på fanget i senga, miljøet rundt kroppen din umiddelbart går opp, og at blodårene begynner å strekke til å kompensere for økningen i temperatur.

Hormoner og hetetokter

Å regulere kjernekroppstemperaturen din, blodårene utvider seg for å frigjøre varme. Mengden østrogen kroppen din driver med kan være direkte knyttet til hvordan kroppen din regulerer sin thermoregulatory sentrum. Under overgangsalderen, har kroppen din en lavere grad av toleranse før det begynner å regulere kjernetemperatur. Dette betyr at i stedet for å ha et handlingsrom for et par grader, begynner huden din blodkar strekke bare 0,8 grader C endring.

Løsninger

Ved å justere din romtemperatur bare noen få grader lavere om natten, kan du vanligvis kontrollere de nattlige hetetokter du opplever mens du ligger nede i sengen. Du kan også prøve å bare trekke dekker opp halvveis i starten, før du får koselig og altfor varm. Studier viser at å engasjere seg i en fysisk form rutine hver dag, reduserer hyppigheten og alvorlighetsgraden av hetetokter opplevde under overgangsalderen.