Digidexo.com

Hypertensjon

Hypertensjon


Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er et alvorlig problem i USA, som berører 73 millioner mennesker, ifølge American Heart Association. Sykdommen er kjent som "silent killer" fordi mange ikke opplever noen faresignaler, men kan ha farlig høyt blodtrykk. Jevnlige besøk til legen og overvåking av blodtrykket kan sikre at sykdommen er fanget før for mye skade på blodårene dine har oppstått.

Identifikasjon

Når hjertet pumper ut blod, det gjør det så kraftig, skaper trykk i blodårene dine, blodårene som fører blod fra hjertet ditt. Denne styrken er kjent som "blodtrykket", og når trykket i blodårene dine stiger til farlige nivåer, kan det oppstå skader.

Symptomer

Symptomer på hypertensjon omfatter synsproblemer, brystsmerter, hodepine, tretthet, problemer med å puste, forvirring, blodig urin og uregelmessig hjerterytme. Disse symptomene vanligvis indikerer et alvorlig problem og bør du bli vurdert av en lege umiddelbart dersom du får disse symptomene. Noen mennesker bare oppleve milde symptomer før de blir diagnostisert og i mange tilfeller, er det ingen symptomer i det hele tatt.

Diagnose

Blodtrykket lesing vil bestemme din diagnose. Det første tallet i lesing er systolisk trykk, som måler trykket i blodårene dine når de fylles med blod fra hjertet. Det andre tallet viser til diastolisk trykk, som er trykket i blodårene mellom pulsslagene. Hvis blodtrykket ditt er 140/90 eller høyere, vil du bli diagnostisert med høyt blodtrykk. Diagnosen er vanligvis laget bare hvis blodtrykket ditt er høyt på mer enn én anledning. Det er normalt at blodtrykket til å svinge og angst om ditt besøk til legen kan føre til at blodtrykket til å stige. Hvis du har diabetes, kan du forvente å bli behandlet for høyt blodtrykk hvis lesing er over 130/80, som du allerede har en økt sjanse for å utvikle hjertesykdom på grunn av tilstanden din.

Risikofaktorer

En familiehistorie med hjertesykdom, høyt blodtrykk eller diabetes kan øke sjansene for å utvikle høyt blodtrykk. Andre risikofaktorer inkluderer å være overvektig, mangel på regelmessig mosjon, røyking, overdreven drikking, høyt saltinntak, spise mat høy i mettet fett og bruke ulovlige rusmidler. Din rase kan være en faktor, som svarte er dobbelt så sannsynlig som hvite for å få høyt blodtrykk.

Behandling

Hvis du har blitt diagnostisert med hypertensjon, vil legen din anbefale en kombinasjon av medisiner og endringer i livsstil for å bidra til å senke blodtrykket og forebygge skader på hjerte, hjerne og nyrer. Å miste vekt, redusere saltinntaket, spise helse måltider, trene regelmessig, slutte å røyke og redusere alkoholinntak kan bidra til å senke blodtrykket. Hvis du ikke har en spesielt alvorlig tilfelle av hypertensjon, kan legen foreslå at du prøver disse endringene før forskrivning medisinering.

Mange som har hypertensjon trenger medisinering. Vanligste legemidlene som brukes til å behandle sykdommen omfatte kalsiumkanalblokkere, betablokkere, diuretika, angiotensin-konvertering enzym (ACE)-hemmere eller angiotensin reseptorblokkere (ARBs). Selv om hver medisin fungerer litt annerledes, de alle bidra til å senke blodtrykket til et trygt nivå. Det kan ta litt tid å finne riktig dosering, men etter den mest effektive dose er fastsatt, vil du mest sannsynlig trenger bare å oppsøke lege hver 3 til 6 måneder, avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand.