Digidexo.com

Negative bivirkninger av Lavender Oil

Negative bivirkninger av Lavender Oil


Lavendel olje, som er avledet fra en velduftende urt, har vært brukt som en duft for generasjoner, men mange bruker det for terapeutiske grunner også. Mange bruker olje for å lindre stress og angst, så vel som for å behandle søvnløshet, leddsmerter og håravfall. Andre bruker den på huden for eksem, kviser og andre hudlidelser. Som med en hvilken som helst behandling, er det noen mulige bivirkninger.

Barn

En liten studie publisert i New England Journal of Medicine i 2007 antydet at lavendelolje kanskje ikke trygt for unge gutter, fordi det kan føre til hormonelle opprørt resulterer i unormal brystvekst. Leger anbefaler å ikke gi barn orale doser med lavendelolje og bare bruke det lokalt i fortynnede doser.

Allergier

Noen mennesker er allergiske mot lavendel. I andre, lavendel forårsake kvalme, oppkast, frysninger og hodepine når de inhalerer olje eller absorbere den gjennom huden. De med allergi eller overfølsomhet bør slutte å bruke olje og oppsøke lege.

Kirurgi

Lavendel kunne bremse ned det sentrale nervesystemet og kan forsterke virkningene av anestesi. Ikke for å ta lavendelolje i minst to uker før alle kirurgi.

Legemiddelinteraksjoner

Beroligende midler som barbiturater, CNS depressiva og kloralhydrat kan samhandle med lavendelolje. Lavendel olje kan forårsake døsighet av seg selv. Kombinasjonen av beroligende medisiner og lavendelolje kan forsterke effekten. I likhet med andre naturmidler, kan lavendelolje samhandle med andre urter og tradisjonelle medisiner, så sjekk med en helsepersonell før du bruker lavendel med andre legemidler eller urter.

Andre bivirkninger

Noen rapporterer økt appetitt og forstoppelse når de tar lavendelolje muntlig. Fordi vi vet lite om effekten av lavendel under graviditet og amming, leger anbefaler å unngå det i løpet av den tiden.