Digidexo.com

Brutto Fakta om Trichuris Whipworms

Brutto Fakta om Trichuris Whipworms


Omtrent 800 millioner mennesker rundt om i verden er smittet med nematode Trichuris trichiura, også kjent som den menneskelige whipworm. Denne intestinal boer er formet som en pisk, med en bredere bakre ende som ligner et håndtak. Eggene trives i varme og fuktighet, så whipworm er spesielt utbredt i fuktig Asia og i noe mindre grad, i Afrika. Om lag 2,2 millioner mennesker er smittet i USAs landlige Sør.

Årsak

Barna løper høyest risiko for å pådra whipworms, som de er mer sannsynlig å tilfeldigvis innta avføring enn voksne. Hvis barna smake en infisert mudpie, eller bare sette fingrene i munnen etter å ha spilt i skitt, kanskje egg snart bli klekking inni dem. Infeksjoner er også spores tilbake til grønnsaker, spesielt hvis de ble befruktet av "night jord" - det vil si menneskelig avføring.

Miljø

Når svelget, eggene ta opphold i tynntarmen, hvor de slipper larver. Som larvene modne, de vandrer til tykktarmen. Voksne bor i den oppstigende kolon og cecum, en pose i tykktarmen. Fullvoksne hunner måler 2 ½ inches. Menn er mindre.

Egg Produksjon

Voksen whipworms træ sine foran ender i slimhinnen i tykktarmen. Seksti til 70 dager inn i oppholdet, kvinner begynner å legge egg på en fenomenal rate. Hver kvinnelige ormen røyter 3000 til 20.000 egg daglig. Barnet larver reiser gjennom blodet, til slutt losji i tverrstripet muskelceller. Disse intracellulære parasitter være levedyktig i et par år. Hvis dette tverrstripet vev er spist av et annet rovdyr, fortsetter livssyklusen.

Reproduksjon

Mens den fremre enden av whipworm tett Burrows i slimhinnen, deres tykkere bakre anuses henge ut. Den kvinnelige whipworm posterior er rund, mens hannen har en kveilet bak. De er festet til slimhinnen mens parring med nærliggende ormer.

Symptomer

Hvis whipworm angrep er svært tung, kan den menneskelige verten lider av blodig diaré og / eller rektal prolaps. Den viktigste tegn på en rektal prolaps er en rødlig masse stikker ut av anus. Dette er den rektale slimhinne, og det må settes inn igjen manuelt inn i endetarmen. Det er best å la denne prosedyren til en helsepersonell, men i noen tilfeller kan det bli behandlet hjemme.

Terapeutiske bruksområder

Som brutto som whipworms høres, kan de hjelpe folk med flere immunologiske lidelser. Disse forholdene har bare dukket opp hos mennesker siden begynnelsen av det 20. århundre, som hygienisk praksis har bedret seg. En teori er at disse problemene er forårsaket av en mangel på parasitter. Pig whipworm egg har effektivt behandlet Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Anekdotiske bevis tyder på at whipworms kan også hjelpe de som lider av inflammatorisk tarmsykdom og multippel sklerose.