Digidexo.com

Hvilke funksjoner av fett celler?

Hvilke funksjoner av fett celler?


Mens det kan virke passende å tenke på fettcellene som late globs som tar opp plass i kroppen, dette er faktisk ikke tilfelle. Faktisk en artikkel publisert i "Washington Post" beskriver fettceller som "usedvanlig dynamiske, komplekse og innflytelsesrike enheter som påvirker et svimlende utvalg av viktige kroppsfunksjoner." Åpenbart fettcellene gjøre mer enn de fleste av oss er klar over.

Warmth

Fettceller, som er kategorisert som enten brune eller hvite, danne et tykt lag av isolasjon rundt hele kroppen. Brune celler i særlig tjene til å produsere varme for å holde kroppen varm. Ifølge en "USA Today" artikkel av Nanci Hellmich, forskere gang trodde disse brune celler ble funnet bare i babyer. Imidlertid har disse cellene siden blitt funnet hos voksne også, men i mye mindre mengder enn de store hvite celler.

Beskyttelse

I tillegg til å gi isolasjon, fettceller tjene til å omringe og beskytte vitale organer og vev, som hjerte, nyrer, tarmer, lymfeknuter og kjønnsorganer. De eksisterer også mellom leddene for å hindre bein fra å gni sammen.

Lagring

En primær funksjon av hvite fettceller er å lagre ekstra fett mottatt fra fordøyd mat. Ideelt sett er disse fett lagres for senere og omgjort til energi i den hensikt å trene. Når disse fettlagrene ikke er oppbrukt, cellene blir større og større etter hvert som kroppen fortsetter å lagre fett. Fedme oppstår når kroppen har lagret mer fett enn det som er sunt.

Regulering av kroppens funksjoner

Fett arbeide for å regulere den energimengde som forbrennes i løpet av en gitt aktivitet. Hvis fettcellene mottar signaler som kroppen trenger mer drivstoff, vil de forbrenne noen av sine lagret fett til energi for kroppen. Fettcellene også bidra til å kontrollere immunsystemet, sparker den i høygir når kroppen blir truet av en sykdom. Når fettcellene er små, de produserer et hormon som kalles andiponectin, som tjener til å regulere blodsukkeret og bidra til å forebygge hjertesykdom. Men ikke forstørrede fettcellene ikke produsere dette hormonet, og det er derfor mange mennesker som er overvektige utvikle diabetes og hjertesykdommer.

Utjevning

Fat fyller de skarpe vinklene mellom muskler og bein, noe som gir kroppen en mykere, mer attraktivt utseende. Fettcellene, kombinert med hormonelle og genetiske faktorer, bestemme størrelsen og formen av en persons kropp.