Digidexo.com

Raynauds fenomen Symptomer

Raynauds fenomen er en tilstand som rammer først og fremst kvinner og kan bli ganske alvorlig hvis den ikke behandles. Å diagnostisere Raynauds fenomen en lege vil utføre en blodprøve, en fysisk undersøkelse og en test for å sjekke reaksjonen til det berørte området for kulde kjent som en kald stimulering test.

Identifikasjon

Raynauds fenomen er en tilstand som forårsaker primært fingrene til å oppleve en serie av misfarging som følge av eksponering for kulde eller som et resultat av sterke emosjoner. Misfargingen er resultatet av blodårene i det berørte området utvides og krympes gjentatte ganger. Når Raynauds er den eneste betingelse reumatisk den person lider av det som refereres til som Raynauds sykdom, men når Raynauds er kombinert med andre forhold er det referert til som Raynauds fenomen. Noen av de forhold som kan bli matchet opp med Raynauds å skape Raynauds fenomen er revmatoid artritt, lupus og sklerodermi.

Symoptoms

De vanligste og tidligste, symptomer på Raynauds fenomen er de fargeendringer i fingrene. Når det er eksponering for kulde eller en svært emosjonell hendelse, vil fingrene blir hvite som blodkar kontrakt og hindre blodet fra å nå huden. Som blodkar bli lukket, vil fingrene bli blått fra en mangel på oksygen nå huden. Når skipene endelig gjenåpne, vil fingrene blir rød som blod kommer susende tilbake. Denne sekvensen vil gjenta seg inntil stimulus som forårsaket den er fjernet.

Effekter

Når en Raynauds fenomen angrepet er over kan det være noen dvelende effekter. Det kan være en bankende smerte i fingrene, kan fingrene være hoven og rød i noen tid, og det kan være en kriblende følelse eller nummenhet svært lik den følelsen av hånden sovner. Disse ettervirkninger er midlertidige.

Forebygging / løsning

Behandling av Raynauds fenomen sentre meste på å unngå ting som utløser det. En lege vil anbefale å beskytte hendene mot kulde til alle tider, og unngå situasjoner som synes å skape en sterk følelsesmessig reaksjon. Du bør også unngå skader på hendene, spesielt kutter, da disse kan blø tungt hvis et angrep skulle oppstå. I noen tilfeller kan det Raynauds fenomen kan være en reaksjon på medisiner for en annen tilstand. Hvis dette er tilfelle, vil legen justere medisiner tilsvarende.

Advarsel

Raynauds fenomen kan utvikle seg til en alvorlig tilstand. Hvis symptomene blir stadig verre med hvert angrep, kan det føre til permanent skade på blodårene i fingrene. Uten skikkelig blodstrøm, vil fingrene begynner å bli tynn og skrøpelig. Personer med Raynauds fenomen kan også være i fare for blodpropp, som kan stoppe blodtilførselen til finger, og kan resultere i amputasjon av affisert finger.