Digidexo.com

Slik Spot Adhesjonstester Symptomer

Slik Spot Adhesjonstester Symptomer


Voksn er fibrøs arrvev som binder sammen to anatomiske overflater i kroppen som ikke skal være tilkoblet. En vedheft kan forårsake smertefulle symptomer ved å trekke på nervene innenfor arrvev eller ved å trekke i et organ. Smerten oppstår vanligvis i løpet av stretching, trening eller dyp pust. Men de fleste adhesjoner gå udiagnostisert fordi de ikke forårsaker symptomer og er ikke livstruende. Når smerten forårsaket av en vedheft alvorlig forstyrrer en persons liv, kan legene operere med lyse, laparoskopi eller laparotomi.

Bruksanvisning

•  Skal du ha sterke smerter når du strekker, mosjon, spise eller puste dypt? Dette kan være et symptom på en adhesjon.

Har du noen gang har en skade eller operasjon i området der du opplever smerte? Voksninger er vanligvis forårsaket av kirurgi og betennelse, men noen ganger mennesker er født med dem. Smertefulle symptomer kan oppstå år etter en operasjon eller skade. Hvis du opplever sterke smerter der du hadde en skade bør du snakke med legen din.

Er du opplever smerter under samleie? Voksninger som involverer skjeden eller livmoren kan føre til denne smerten. Søk råd fra din gynekolog.

Har du opplevd bølger av krampe lignende smerter i magen? Er det noen ganger verre når du spiser mat? Har smerter føre til at du kaster opp? Betyr oppkast lindre smerte? Har magen blir øm og bloat? Dette kan være tegn på en liten tarmobstruksjon forårsaket av sammenvoksninger og er et kirurgisk tilfelle. Hvis du har disse alvorlige symptomer, ikke ledsaget av høy feber, bør du oppsøke akutt medisinsk råd.

Søk medisinsk hjelp hvis magesmerter blir konstant og alvorlig, magen vokser, og all gass og avføring stoppe. Disse kan være symptomer på en tarmobstruksjon som følge av sammenvoksninger.

Er du lider av infertilitet? Voksninger kan blokkere endene av egglederne.

Er du utvikle glaukom? Voksninger som ligger i øynene kan forårsake glaukom. Voksninger rundt hjertet kan føre pericardia.

Hint

  • Opp til 94% av kvinner som har en gynekologisk kirurgi, for eksempel et keisersnitt, hysterektomi eller myomectomy vil ha sammenvoksninger.
  • Unngå å gjøre for mye etter en skade eller operasjon. Resten som legen beordret til å minimere risikoen.
  • Hvis du har hatt en abdominal hysterektomi bør du vite at tarm hindringer fra voksninger er vanlig. Søk medisinsk hjelp hvis du opplever sterke smerter, oppblåsthet og kan ikke passere gass eller avføring.