Digidexo.com

En beskrivelse og symptomene på magesår

En beskrivelse og symptomene på magesår


Sår er lesjoner i hud og slimhinner i kroppen. Avhengig av deres plassering, kan disse lesjoner eller sår resultere i en rekke symptomer med varierende alvorlighetsgrad. Søke hjelp fra en lisensiert helsepersonell for riktig identifisering, behandling og vedtak av symptomer.

Magesår

Magesår påvirke om lag 10 prosent av amerikanerne, ifølge Mayo Clinic. Definert som åpne sår i slimhinnen i magesekken, spiserøret eller tynntarmen, magesår forårsake smerter i brystet og øvre mageområde som varierer i alvorlighetsgrad og frekvens. Andre symptomer er oppkast av blod, kvalme og appetitt endringer. H. pylori bakterier er roten årsaken til magesår, men overdreven alkoholforbruk, stress eller hyppig bruk av muntlige smertestillende midler kan øke deres alvorlighetsgrad. Magesår er behandlet med antibiotika for å kontrollere bakterieinfeksjon, syreblokkere. Over-the-counter antacids bidra til å kontrollere symptomene og la sår til å gro.

Munn sår

Munnsår utvikle seg i slimhinnene i munnhulen og forårsake betydelig smerte, spesielt i å spise eller drikke. De utvikler fra irritasjoner som muntlig trost eller canker sår. Munnsår er behandlet antihistaminer, antacida eller kortikosteroider brukes direkte på sår. Unngå krydret eller varm mat kan redusere ubehag og la munnen sår til å gro.

Sår på hornhinnen

Hornhinnen magesår er åpne sår på hornhinnen. De produserer smerte, svie og rødhet i øyet. Andre symptomer kan være rennende øyne og lysfølsomhet. Hornhinnen magesår er ofte forårsaket av infeksjoner, skrubbsår, riper eller fremmedlegemer. Kontaktlinser kan øke risikoen for å utvikle et sår på hornhinnen. Behandlingen inkluderer antivirale, anti-sopp og antibiotiske øyedråper. Alvorlige tilfeller kan kreve en hornhinnetransplantasjon.