Digidexo.com

Hvordan takle en bipolar ektefelle

Bipolar depresjon er en av de vanskeligste sykdommene med å takle. Humørsvingninger, forvirring og sykdom er alle en del av sykdommen. Det er ekstremt vanskelig å takle en ektefelle som har denne sykdommen. Det er en vanskelig justering å være gift med noen som endres så raskt og ofte. Likevel, det er mange måter å gjøre et ekteskap arbeid når din ektefelle har bipolar depresjon.

Bruksanvisning

•  Være forståelse. Noen som har bipolar depresjon vil ofte si ting hun betyr ikke, ut av sinne. Sinne kan bli inspirert av noe så enkelt som ikke å henge opp håndkle etter en dusj. Den viktigste aspektet av bipolar lidelse er humørsvingninger. Å være støttende for din ektefelle, må du forstå at det er sykdom, og ikke ham, sier middel og sårende ting eller handler snodig.

Utdanne deg selv. Det er viktig å forstå hva sykdommen er og hvordan det gjør en person handling. Bipolar lidelse oppstår på ulike nivåer, og forstå sine symptomer og effekter vil hjelpe deg å støtte din ektefelle. Det vil også gi deg fred i sinnet på dårlige dager. Snakk med din ekte terapeut, som kan gi deg brosjyrer og / eller faglig innsikt. Du kan også bli med i en lokal støttegruppe, eller en online.

Delta på noen terapitimer med din ektefelle. Det er avgjørende at han ser en terapeut ved seg selv for sin sykdom, men det er tider når du kan sitte i. En terapeut kan bidra til deg og din ektefelle forstå sykdommen og hva som utløser den. Også drive din egen terapi, så du har noen å snakke med som forstår sykdommen.

Snakk med familie og venner. De kan ikke dømme, og mange vil forstå hva du går gjennom, eller i det minste gi et lyttende øre. Det er viktig å snakke om dine bekymringer og ikke la dem flaske opp.

Vær støttende av din ektefelle. Support er den beste måten å takle bipolar depresjon. Vær der for henne å snakke om terapitimer, eller om noe som kan være plaget henne. Hjelpe henne ta henne medisiner. På hvilken måte du kan vise at du er der for henne, uansett hva, vil bidra til å håndtere sykdommen. Selv i vanskelige tider, når hun ønsker å sove i stedet for å hjelpe til i huset, ikke prøv å presse henne. Det kan være frustrerende, men tålmodighet er nøkkelen. På "gode dager" kan du alltid be om hjelp, men aldri starte en krangel.

Forstå at bipolar lidelse er en 24/7 sykdom. Det går aldri bort. Ta litt tid hver dag til å komme bort for en stund, eller minst hver uke. Gi deg selv en pause fra sykdom og gjøre noe du liker. Få en manikyr, gå en tur - gjøre noe for å ta tankene bort fra ektefellens sykdom.